Впровадження 2D-кодування ліків пропонується відтермінувати — АПАУ

04 Вересня 2020 7:15 Поділитися

ГС «Аптечна професійна асоціація України» повідомляє, що 3 вересня відбулося перше засідання робочої групи з питань впровадження маркування упаковок лікарських засобів 2D-кодом, яке провів Ігор Іващенко, заступник міністра охорони здоров’я України з питань європейської інтеграції.

Було озвучено, що фармацевтична галузь наразі не готова до впровадження 2D-кодування, у зв’язку з чим реалізацію постанови КМУ від 24.07.2019 р. № 653 «Про запровадження пілотного проєкту щодо маркування контрольними (ідентифікаційними) знаками та проведення моніторингу обігу лікарських засобів» вчергове пропонується відтермінувати.

Також мова йшла про імплементацію Директиви ЄС 20 (16/161 від 2 жовтня 2015 р.)  щодо 2D-кодування, відпрацювання нової моделі впровадження даної ініціативи та визначення першочергового переліку лікарських засобів для впровадження 2D-кодування.

Членам робочої групи рекомендовано надати пропозиції щодо впровадження 2D-кодування задля прийняття Міністерством охорони здоров’я України відповідного рішення.

За матеріалами apau.org.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті