З початку пандемії Фонд соціального страхування виплатив 1,79 млрд грн у зв’язку з професійним захворюванням на COVID-19

09 Вересня 2020 11:30 Поділитися

Фонд соціального страхування України повідомляє, що з початку пандемії прийнято на оплату 500 листків непрацездатності у зв’язку з професійним захворюванням COVID-19 на суму понад 1,79 млн грн, оскільки захворювання медичних та інших працівників на COVID-19, яке настало внаслідок інфікування під час виконання посадових обов’язків, вважається нещасним випадком на виробництві та передбачає страхові виплати та послуги від Фонду соціального страхування України.

Так, за час лікування гострого профзахворювання фонд компенсує застрахованим особам втрачений заробіток у розмірі 100% середнього доходу незалежно від тривалості стажу. Зазначається, що загалом працівники провели на оплачуваному за кошти Фонду соціального страхування лікарняному у зв’язку з професійним захворюванням на коронавірусну хворобу 6141 день.

Фонд здійснює виплати, починаючи з 6-го дня непрацездатності і до повного одужання, перші 5 днів фінансує роботодавець. Підставою для надання зазначеної допомоги є виданий в установленому порядку листок непрацездатності та наявність акта розслідування нещасного випадку, пов’язаного з виробництвом.

За матеріалами fssu.gov.ua,
фото www.facebook.com/VDFSSU

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті