ДПС припинено схему ухилення від сплати податків імпортером лікарських засобів

14 Вересня 2020 3:37 Поділитися

Державна податкова служба (ДПС) України повідомляє, що в поле зору податківців потрапила діяльність одного з підприємств, яке змінило керівника, засновника та місце реєстрації, «переїхавши» з Київщини до Запоріжжя.

До переїзду підприємство здійснювало господарську діяльність з імпорту лікарських засобів, і лише за останні 12 міс до бюджету було сплачено 2,3 млн грн податку на додану вартість, що надавало можливість безперешкодно реєструвати податкові накладні в єдиному реєстрі.

Однак з приходом нового керівництва замість імпорту ліків підприємство почало торгувати помідорами, олією, прутками, а також надавати електромонтажні послуги. Причому за більшістю товарних позицій продаж відбувався без фактичної закупівлі. До того ж, як з’ясувалося, підприємство за юридичною адресою не знаходилося.

Натомість у липні воно зареєструвало податкові накладні в Єдиному реєстрі податкових накладних на суму податку на додану вартість 5,2 млн грн, незважаючи на присвоєння ознаки ризиковості.

З метою оперативного відпрацювання розповсюдження ризикового податкового кредиту фахівці податкової служби регіону направили інформацію до колег з регіонів, центрального апарату ДПС України та Державної фіскальної служби Запорізької обл.

У результаті платнику було анульовано свідоцтво ПДВ. Схему ухилення від оподаткування на загальну суму 3,7 млн грн припинено. Крім того, у серпні за матеріалами слідчих до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення за ч. 1 ст. 205-1 Кримінального кодексу України «Підроблення документів, які подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи та фізичних осіб — підприємців». Санкції статті передбачають накладення штрафу від 85 до 136 тис. грн або арешт на строк від 3 до 6 міс, або позбавлення волі на строк до 3 років.

За матеріалами tax.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті