Уряд передбачив коригуючий коефіцієнт для пакетів послуг з лікування мультирезистентного туберкульозу — Максим Степанов

17 Вересня 2020 10:54 Поділитися

17 вересня під час брифінгу щодо поточної ситуації з поширенням коронавірусної хвороби в Україні Максим Степанов, міністр охорони здоров’я України, повідомив, що за минулу добу зареєстровано 3584 нових випадки інфікування, з них 301 дитина та 147 медичних працівників. Госпіталізовано 534 особи, зафіксовано 60 летальних випадків, одужала 1579 осіб.

За добу здійснено 53 748 досліджень, з яких 29 729 — методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) та 24 019 — методом імуноферментного аналізу (ІФА).

У розрізі регіонів найбільше нових випадків інфікування зареєстровано в Харківській (483), Тернопільській (390), Одеській (325), Львівській (234), Івано-Франківській (179) областях та м. Київ (379).

За весь час пандемії в Україні захворіли 166 244 особи, з них 10 859 дітей та 13 396 медичних працівників. Загалом одужало 73 913 осіб, летальних випадків — 3400.

Також міністр повідомив, що через стрімке зростання захворюваності та супротив місцевої влади щодо дотримання карантинних обмежень, ним проведено нараду з головами міст, під час якої вони висловили своє бачення роботи міст у рамках карантину. Їх пропозиції були прийняті 16 вересня на засіданні Уряду в якості змін до постанови КМУ від 22.07.2020 р. № 641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

Так, змінами передбачено, що рішення про заборону освітніх закладів на територіях з «червоним» рівнем епідемічної небезпеки прийматиметься лише спільним рішенням Державної та Регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

В адміністративно-територіальних одиницях (міста, райони) із «зеленим», «жовтим» та «помаранчевим» рівнем епідемічної небезпеки заборонятиметься робота шкіл або дитячих садочків винятково у випадках, коли на самоізоляцію йдуть більше 50% класів навчального закладу. Наприклад, якщо в шкільному закладі всього 30 учбових класів і з них 15 знаходяться на самоізоляції через COVID-19.

Окрім цього, у регіонах з «червоним» рівнем епідемічної небезпеки карантинні обмеження будуть встановлюватися за спільним рішенням Державної та регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Тобто, враховуючи епідемічну ситуацію, саме в цих регіонах прийматиметься рішення, які саме карантинні обмеження вводитимуться.

Також М. Степанов зауважив, що 16 вересня Уряд також вніс зміни до постанови КМУ від 05.02.2020 р. № 65 «Деякі питання реалізації програми державних гарантій медичного обслуговування населення у 2020 р.», передбачивши коригуючий коефіцієнт за пакетами послуг для діагностики та хіміко-терапевтичного лікування онкологічних захворювань у дорослих та дітей, а також лікування дорослих та дітей, хворих на мультирезистентний туберкульоз, таким чином збільшивши видатки на ці пакети медичних послуг.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті