У вересні спеціалізовані заклади отримали понад 302 млн грн на підвищення зарплат медикам

30 Вересня 2020 5:24 Поділитися

Національна служба здоров’я України (НСЗУ) інформує, що Урядом було ухвалено рішення з 1 вересня підвищити зарплату медичним працівникам закладів спеціалізованої та екстреної медичної допомоги.

На заклади, які уклали договори з НСЗУ, виділено 5,2 млрд грн. Передбачається збільшення зарплати лікарям — на 70% від посадового окладу, визначеного за 14 тарифним розрядом Єдиної тарифної сітки, фахівцям з базовою та неповною вищою медичною освітою всіх спеціальностей — на 50% від мінімальної заробітної плати та молодшим медичним сестрам — на 25% від мінімальної заробітної плати.

Наразі 340 закладів, що надають спеціалізовану, високоспеціалізовану, паліативну та екстрену допомогу, вже отримали від НСЗУ понад 302 млн грн. Щоб отримати фінансування для виплати медикам підвищених зарплат, заклади мають подати до НСЗУ пропозиції на укладення додаткових договорів, в яких вказати інформацію щодо кількості своїх працівників, яким підвищуються зарплати. Пропозиції приймаються з 11 вересня до 15 жовтня.

Станом на сьогодні, тобто майже за 3 тиж, до НСЗУ подали пропозиції 1594 медичних заклади. Це — 98% закладів, з них — 547 закладів вже уклали договір зі службою, ще 276 договорів підписано з боку НСЗУ і відправлено на підписання надавачам послуг. Водночас 35 закладів до цього часу пропозиції не подали.

НСЗУ рекомендує керівникам медичних закладів не зволікати і подати всі необхідні дані для укладання договору, щоб медичні працівники отримали підвищену заробітну плату якнайшвидше.

За матеріалами nszu.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті