Наразі в Україні лікарні забезпечені апаратами штучної вентиляції легенів — Світлана Шаталова

08 Жовтня 2020 5:33 Поділитися

Міністерство охорони здоров’я України повідомляє, що в медичних закладах України наявні понад 4 тис. апаратів штучної вентиляції легень, готових до використання. З них наразі задіяно 372, тобто менш ніж 10% від загальної кількості.

«Наразі в Україні лікарні забезпечені апаратами штучної вентиляції легень. На сьогоднішній ранок у медичних закладах були задіяні близько 10% від загальної кількості відповідного обладнання. Усі інші апарати також готові до використання у разі потреби в них, враховуючи щоденний приріст кількості госпіталізованих та тривожну динаміку», — підкреслила Світлана Шаталова, заступник міністра охорони здоров’я України.

Окрім того, вона підкреслила, що мета МОЗ — не скоріше витратити кошти Фонду боротьби з COVID-19, а використати їх максимально ефективно, та наголосила, що наразі не йдеться про жодний дефіцит апаратів штучної вентиляції легенів в українських лікарнях. Також С. Шаталова додала, що 30 вересня ДП «Медичні закупівлі України» підписало договір щодо придбання 100 апаратів штучної вентиляції легень. Другий договір на ще 100 одиниць було погоджено МОЗ України 5 жовтня. Наразі з кінця жовтня ДП «Медичні закупівлі України» планує розпочати поставку обладнання. Вона також зауважила, що МОЗ України передало ДП «Медичні закупівлі України» всі технічні характеристики апаратів штучної вентиляції легень для закупівлі ще 1 липня.

Нагадаємо, минулого тижня Кабінет Міністрів України підтримав ініціативу МОЗ та ухвалив проєкт постанови про перерозподіл видатків держбюджету, яким передбачається виділення майже 253 млн грн на збільшення потужностей лабораторій з діагностики COVID-19. Видатки проводитимуться за рахунок позики Міжнародного банку реконструкції та розвитку на реалізацію проєкту «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей».

За матеріалами moz.gov.ua,

фото із facebook.com/moz.ukr

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті