Для проведення вакцинації осіб з груп ризику МОЗ закупить 1,41 млн доз вакцин проти грипу

Заступник міністра охорони здоров’я — головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко повідомив, що Міністерство охорони здоров’я за бюджетні кошти закупить 1,41 млн доз вакцин проти грипу для щеплення осіб, які належать до груп ризику. Про це йдеться на сайті МОЗ України.

«Настає сезон грипу. В умовах пандемії COVID-19, аби уникнути можливого поєднання цих двох хвороб у пацієнтів, ми постійно наголошуємо на важливості вакцинації від грипу. Особливо важливо це для людей з груп ризику інфікування. Відтак, за бюджетні кошти передбачено закупівлю 1,41 млн доз вакцин проти грипу для щеплення медичних працівників, освітян, працівників поліції та прикордонної служби. Наразі відомо, які штами грипу циркулюватимуть у нашій півкулі, і відповідні вакцини вже розроблено та зареєстровано», — наголосив В. Ляшко.

МОЗ підкреслює, що всі наявні вакцини від грипу пройшли прекваліфікацію Всесвітньої організації охорони здоров’я, їх безпеку підтверджено. Країнами походження є світові лідери у виробництві вакцин — Франція, Нідерланди та Південна Корея.

За матеріалами moz.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Ирина 09.10.2020 12:41
Интересно было бы узнать и сроки поставки...

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*