Безкоштовні оральні тести на ВІЛ відтепер можна замовити додому

Відтепер кожен в Україні може пройти діагностику на ВІЛ вдома. Перевірити стан власного здоров’я та здоров’я близьких можна через сайт prozdorovia.in.ua.

Пройти скринінг, тобто визначити власні ризики інфікування ВІЛ, та замовити безкоштовний оральний тест тепер можна, скориставшись опцією «Хочу обстежитись» на сайті prozdorovia.in.ua. На сайті користувачу пропонується пройти анкетування, аби дізнатися про власні ризики інфікування ВІЛ, та замовити тест додому або ж знайти найближчий пункт тестування у своєму місті.

Оральний тест на ВІЛ — одна з найновіших опцій у діагностиці захворювання. Він дуже простий у використанні, а результат можна отримати вже за 20 хв. Точність діагностики сягає 99% за умови дотримання інструкції. Замовити такий тест можна з будь-якого регіону України.

«Сьогодні майже кожен другий українець з ВІЛ не знає про свій статус. Обізнаність щодо стану свого здоров’я — головна запорука довгого життя. Ми хочемо, аби кожен українець подбав про власне здоров’я та здоров’я близьких. Саме заради цього ми розробили максимально зручний процес діагностики. Тепер подбати про здоров’я можна, буквально не виходячи з дому, — розказує Христина Бродич, директор «USAID HealthLink», найбільшого в Україні проєкту з тестування на ВІЛ. —  Варто окремо додати, що дані нашого проєкту демонструють високий відсоток виявлення серед чоловіків віком 35–50 років. Тож, з 1 жовтня ми запустили інформаційну кампанію, мета якої  — привернути увагу чоловіків до проблеми поширення ВІЛ-інфекції та спонукати перевірити своє здоров’я».

prozdorovia.in.ua — перший ресурс українською мовою, який об’єднав всю ключову інформацію про сексуальне та ментальне здоров’я, такі захворювання як ВІЛ, туберкульоз та вірусні гепатити. Тут можна знайти фахові рекомендації для лікарів та поради для пацієнтів, як зберегти власне здоров’я та здоров’я близьких, перевірити себе за календарем щеплень, та дізнатися, як убезпечити себе і рідних під час COVID-19. Контент сайту розроблено фахівцями пацієнтської організації БО «100% Життя» спільно з експертами Центру громадського здоров’я МОЗ України.

Розробка prozdorovia.in.ua була ініційована БО «100% життя» і реалізована в рамках проєкту «Healthlink»: «Прискорення зусиль з протидії ВІЛ в Україні» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (United States Agency for International Development — USAID).

Про проєкт «Healthlink»: «Прискорення зусиль з протидії ВІЛ/СНІДу в Україні» впроваджується впродовж 2017–2022 рр. у 12 найбільш уражених епідемією ВІЛ регіонах України: Донецькій, Дніпропетровській, Запорізькій, Кіровоградській, Київській, Миколаївській, Одеській, Полтавській, Херсонській, Черкаській, Чернігівській областях та м. Київ. Метою проєкту є покращення доступу людей, які живуть з ВІЛ, і представників ключових груп до якісних послуг з тестування, профілактики і лікування ВІЛ. Реалізується ініціатива БО «100% Життя» у партнерстві з МБФ «Альянс громадського здоров’я» за фінансової підтримки USAID.

За матеріалами пресрелізу

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті