Уряд продовжив дію адаптивного карантину до 31 грудня 2020 р.

13 Жовтня 2020 5:38 Поділитися

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час позачергового засідання Уряду, яке відбулося 13 жовтня, зазначив, що на засіданні буде розглянуто декілька ключових питань, серед них — продовження дії адаптивного карантину до кінця цього року та введення змін до моделі карантину.

Повідомив глава Уряду і про те, що 12 жовтня відбулося засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (далі — комісія ТЕБ та НС), за результатами якого підтримано ініціативу Міністерства освіти і науки України рекомендувати закладам загальної середньої освіти встановити з 15 по 30 жовтня 2020 р. канікули, у наступний період — можливий перехід на дистанційну і змішану форму навчання з урахуванням епідеміологічної ситуації.

Окрім того, міністру охорони здоров’я раніше було надано доручення щодо збільшення до 50 тис. тестувань на добу методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР), але в той же час Д. Шмигаль зауважив, що ще цього року Україна має вийти на показник у 75 тис. тестувань, проведених на добу.

Відтак, Урядом прийнято рішення щодо внесення змін до постанови КМУ від 22.07.2020 р. № 641, а саме:

  1. Адаптивний карантин продовжується до 31 грудня 2020 р.
  2. Вносяться зміни до індикаторів та критеріїв, якими визначаються введення карантину на території країни, зокрема: вдвічі підвищується цільовий показник охоплення тестувань до 48 на 100 тис. населення протягом останніх 7 днів (у діючій постанові цей показник становить 24 на 100 тис.).
  3. Зміни стосуються і кількості ліжок, які враховуються при встановленні певного рівня епідемічної небезпеки на території регіону, тобто не враховуватимуться ліжка, які відведені в педіатричних та дитячих відділеннях.
  4. Встановлюються чіткі критерії, при яких регіон потрапляє в «червону» зону: захворюваність протягом 14 днів становить більше ніж 320 на 100 тис. населення.
  5. У зеленій зоні дозволятимуться масові заходи загалом не більше 50 осіб за умови дотримання соціальної дистанції у 1,5 м та маскового режиму, у «жовтій» — не більше 30 осіб, у «помаранчевій» — не більше 20. Проведення спортивних змагань дозволятиметься без глядачів, окрім міжнародних змагань, де їх проведення з глядачами можливе за окремим погодженням МОЗ України тощо.
  6. Рекомендовано закладам професійної (професійно-технічної) освіти, фахової передвищої та вищої освіти перейти з 15 жовтня по 15 листопада 2020 р. на дистанційну форму навчання з рекомендованим виїздом студентів із гуртожитків, окрім сиріт, осіб, позбавлених батьківського піклування, здобувачів освіти з тимчасово окупованих територій, «червоних» карантинних зон, іноземних громадян та осіб без громадянства, здобувачів освіти, які поєднують навчання з роботою, тощо.

У підсумку М. Степанов зауважив, що вказані зміни викликані епідемічною ситуацією, яка склалася, та їх дотримання може зупинити поширення COVID-19 територією України.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

фото із Урядового сайту

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті