МОЗ опрацьовує варіанти, при яких мобільні госпіталі для лікування пацієнтів з COVID-19 розгортатимуть у спортивних закладах

16 Жовтня 2020 10:45 Поділитися

16 жовтня під час брифінгу щодо ситуації з поширенням коронавірусної хвороби в Україні Максим Степанов, міністр охорони здоров’я, повідомив, що за минулу добу зареєстровано 5992 нових випадки інфікування, у той же час одужали 2269 пацієнтів. Було госпіталізовано 866 осіб та наразі на стаціонарному лікуванні перебувають 22 240 пацієнтів.

За добу здійснено 56 899 досліджень, з яких 34 008 — методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) та 22 891 — методом імуноферментного аналізу (ІФА). У розрізі регіонів найбільше нових випадків інфікування зареєстровано у Харківській — 544, Одеській — 502, Дніпропетровській — 423, Хмельницькій — 414 областях та Києві — 455.

Міністр поінформував, що 15 жовтня відбулося засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (далі — комісія ТЕБ та НС). Відтак, з 19 жовтня «червоний» рівень епідемічної небезпеки діятиме у 68 адміністративних одиницях в 15 областях, тоді як наразі він діє у 2 містах. Зокрема, до «червоного» рівня епідемічної небезпеки потрапили 9 обласних центрів: Чернівці, Хмельницький, Чернігів, Харків, Сєвєродонецьк, Полтава, Суми, Івано-Франківськ та Тернопіль. Обмеження будуть діяти згідно зі спільним рішенням національної та регіональних комісій з питань ТЕБ та НС, а також місцевих органів влади.

М. Степанов зазначив, що МОЗ вже декілька тижнів опрацьовує можливий варіант, при якому будуть розгорнуті мобільні госпіталі, також вирішуються питання, де можливо їх розгорнути, якщо ситуація ставатиме все більш критичною з точки зору госпіталізації. За словами міністра, такий тимчасовий госпіталь можуть розгорнути, використовуючи площу спортивних закладів.

Заступник міністра охорони здоров’я — головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко поінформував про останні новини щодо доступу до вакцини у рамках механізму COVAX (механізм глобального доступу до вакцин від COVID-19).

«Україна буде забезпечена вакцинами від COVID-19 після їх реєстрації виробниками та прекваліфікації Всесвітньою організацією охорони здоров’я (ВООЗ). Сьогодні ми знаходимося в рамках механізму COVAX, який об’єднує понад 180 країн та полягає в тому, що незалежно від економічного стану країни вона могла б отримати вакцину від коронавірусної хвороби. Передбачається, що буде декілька траншів вакцин для того, щоб охопити за допомогою цього механізму як мінімум 20% населення, саме щодо пріоритетних груп», — зауважив В. Ляшко. Окрім того, заступник міністра повідомив, що цього тижня Рада Європи прийняла єдині підходи та індикатори для подорожуючих між країнами Європейського регіону. Ключовими показниками, які відслідковуються в Європейському регіоні, є:

  • охоплення тестуваннями на 100 тис. населення протягом останнього тижня;
  • захворюваність (інцидентність);
  • частка позитивних результатів серед усіх проведених досліджень методом ПЛР (повинна бути менше 4%). На підставі цих показників формуються рівні епідемічної небезпеки.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті