Міністерство цифрової трансформації до кінця 2020 р. запустить єМалятко онлайн по всій країні

20 Жовтня 2020 12:23 Поділитися

Комплексна послуга «єМалятко» буде доступною онлайн на порталі «Дія» по всій Україні вже до кінця 2020 р. Про це інформується на сайті Кабінету Міністрів України.

Замість візитів до 11 державних установ та збору 37 різних документів батьки мають змогу отримати на порталі «Дія» всі необхідні послуги для новонародженої дитини за 20 хв, не виходячи з дому.

Зараз послуга «єМалятко» доступна онлайн у 139 населених пунктах у 15 областях: Волинській, Дніпропетровській, Житомирській, Івано-Франківській, Кіровоградській, Луганській, Львівській, Миколаївській, Одеській, Полтавській, Тернопільській, Херсонській, Хмельницькій, Черкаській, Чернігівській, а також у м. Київ.

Для того щоб дана послуга була доступною онлайн для всіх українців, Міністерство цифрової трансформації працює над впровадженням електронного медичного висновку про народження в усіх пологових будинках.

Щоб скористатися комплексною послугою «єМалятко» онлайн, необхідно мати кваліфікований електронний підпис, який також можна отримати віддалено, наприклад, у державному ПриватБанку. Уся інформація, якою володіє держава про громадянина, автоматично підтягнеться в його власному електронному кабінеті. Користувачу потрібно просто дозаповнити вільні поля заяви — зробити це може як мати дитини, так і батько.

Завдяки єМалятко на порталі «Дія» батьки можуть отримати до 9 державних сервісів, 2 з них є базовими — державна реєстрація народження, за результатами якої видається свідоцтво про народження дитини, та визначення походження дитини. Ще 7 послуг залишаються опціональними: присвоєння податкового номера, внесення до Демографічного реєстру з присвоєнням унікального номера запису (УНЗР), визначення належності дитини до громадянства України, реєстрація місця проживання, внесення відомостей до Реєстру пацієнтів, призначення допомоги при народженні та призначення допомоги на дитину з багатодітної сім’ї. До кінця 2020 р. також з’явиться онлайн-послуга з оформлення посвідчень батьків та дитини з багатодітної сім’ї.

За матеріалами kmu.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті