Наше завдання в реформуванні медицини: зберегти позитивні моменти та виправити всі помилки — Володимир Зеленський

20 Жовтня 2020 2:11 Поділитися

Володимир Зеленський, Президент України, у зверненні до Верховної Ради з повідомленням про внутрішній і зовнішній стан України 20 жовтня звернув увагу на другий етап медичної реформи, через який під загрозою звільнення опинилися 50 тис. медиків та більше 300 лікарень могли закритися. Зокрема, під загрозою опинилися екстрена медична допомога, багатопрофільні лікарні, онкоцентри, госпіталі ветеранів, більшість дитячих лікарень, психіатрична та туберкульозна служби тощо.

«Медична реформа викликає жваві суперечки, але вона має як очевидні переваги, так і недоліки. Наше завдання в реформуванні медицини — зберегти позитивні моменти та виправити всі помилки. Реформою мають бути задоволені як пацієнти, так і медики всіх рівнів», — наголосив Глава держави. Окрім того, він звернувся до Міністерства охорони здоров’я та Комітету Верховної Ради України з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування щодо створення моделі страхової медицини.

Звернув увагу В. Зеленський і на створення та розвиток в Україні системи трансплантології. За його словами, очікується, що в найближчі 2–3 роки запрацює мережа трансплантаційних центрів.

«Надважливим було питання підвищення заробітної плати медикам. З 1 вересня 2020 р. це питання вирішено. Відтак, підвищення відбулося на 25; 50 та 70%, і це тільки початок. Згідно з планом МОЗ у 2021 р. мінімальна заробітна плата лікаря має становити 20–25 тис. грн, зокрема медичної сестри — 15 тис. грн, молодшого медичного персоналу — 10–12 тис. грн», — підсумував В. Зеленський.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»,

фото із сайту Президента України

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті