Жодних переговорів на державному рівні стосовно закупівлі чи отримання російських вакцин проти SARS-CoV-2 сьогодні не ведеться — МОЗ

22 Жовтня 2020 3:57 Поділитися

Міністерство охорони здоров’я нагадує, що в Україні лікарські засоби, зокрема імунобіологічні препарати, допускаються до застосування виключно після їх державної реєстрації, окрім тих, що виготовляються в аптеках за рецептами лікарів та на замовлення лікувально-профілактичних закладів. Державна реєстрація лікарського засобу здійснюється виключно на підставі заяви та результатів експертизи реєстраційних матеріалів, проведеної ДП «Державний експертний центр МОЗ України».

Водночас спрощеною процедурою реєстрації можуть користуватися засоби, які вже зареєстровані у Сполучених Штатах Америки, Швейцарській Конфедерації, Японії, Австралії, Канаді або за централізованою процедурою компетентним органом Європейського Союзу.

Наразі заяв щодо державної реєстрації російської вакцини Гам-КОВИД-Вак у встановленому порядку від жодних суб’єктів не надходило. Окрім того, МОЗ зазначає, що за наявною інформацією, цей продукт так само не проходив експертизу та реєстрацію в компетентних органах США, Швейцарії, Японії, Австралії, Канади чи ЄС, що фактично унеможливлює його закупівлю та використання в Україні. Тому будь-які припущення щодо можливих переговорів чи розгляду російських вакцин як предмету для закупівлі чи отримання не мають під собою жодного підґрунтя на законодавчому рівні.

Окрім того, Міністерство нагадує, що Україна буде забезпечена вакцинами проти коронавірусної хвороби в рамках механізму COVAX, який об’єднав понад 180 країн. Україна увійшла в список 92 визначених механізмом COVAX країн, для яких передбачені вакцини компаній AstraZeneca (UK) та Novavax (USA) безоплатно або за цінами, нижчими за ринкові.

За матеріалами moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті