Правоохоронці виявили дистриб’ютора медичних виробів, який підробляв документи для завищення цін

28 Жовтня 2020 9:54 Поділитися

Офіс генерального прокурора повідомляє, що за процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру службовим особам підприємства-дистриб’ютора, які шляхом завищення цін на медичні вироби заволоділи коштами державних та комунальних медичних закладів України на суму понад 25 млн грн.

За даними слідства, починаючи з 2015 р., службові особи компанії з метою отримання надприбутків від продажу медичних виробів, що використовуються для складних кардіологічних операцій, підміняли оригінальні документи виробника на підроблені, зазначаючи при цьому завищену вартість товарів, а продавцем – іншу зарубіжну компанію. При цьому вартість окремих медичних виробів — стентів, катетерів — була завищена у 2–3 рази.

Таким чином, постачальник штучно завищував ціни на медичні вироби, на які до березня 2019 р. встановлювалася гранична надбавка до закупівельної ціни не вище ніж 10%.

Для надання вигляду законності своїй діяльності представники компанії застосовували вказану надбавку до вже завищених цін, зазначених у підроблених ввізних документах, та надалі реалізовували медичні вироби на відкритих конкурсних торгах закладам охорони здоров’я в Києві, Одесі, Херсоні, Львові, Полтаві, Вінниці та Хмельницькому.

Збитки, завдані державному та місцевим бюджетам, експерти оцінили в понад 25 млн грн.

Слідчі дії в кримінальному провадженні тривають.

За матеріалами gp.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті