ПМГ–2021: робочі групи експертів подали пропозиції щодо вимог за напрямом «Онкологія»

30 Жовтня 2020 9:57 Поділитися

Національна служба здоров’я України (НСЗУ) повідомляє, що 29 жовтня відбулося засідання Робочої групи медичних експертів за Програмою медичних гарантій у 2021 р. за напрямом лікування онкологічних хвороб.

За участю лікарів-онкологів та представників пацієнтських організацій обговорювалися питання розробки специфікацій та умов закупівлі медичних послуг у пакеті «Діагностика, радіологічне лікування та супровід пацієнтів з онкологічними захворюваннями (або підозрою на новоутворення) у дорослих та дітей в амбулаторних та стаціонарних умовах» на 2021 р. Відтак до нових вимог за напрямом «Онкологія» пропонується включити:

  • проведення розгорнутого клінічного аналізу крові на автоматичному гематологічному аналізаторі та цитоморфологічне дослідження  клітин крові, диференційований підрахунок лейкоцитів;
  • супровідну терапію пацієнтів зі встановленим діагнозом новоутворення в амбулаторних та стаціонарних умовах відповідно до Національного переліку та Номенклатури лікарських засобів та медичних виробів;
  • забезпечення спеціальними лікарськими засобами відповідно до Національного переліку лікарських засобів Національного переліку та Номенклатури лікарських засобів та медичних виробів;
  • забезпечення пацієнта компонентами крові за рахунок відділення переливання крові або на умовах договору підряду;
  • зміну до складу постійно діючої мультидисциплінарної групи спеціалістів та можливість консультування пацієнтів спеціалістами інших лікарських спеціальностей.

Учасники також обговорювали питання щодо можливості проведення лабораторних досліджень пацієнтам онкологічного профілю, зокрема, цитологічного, отриманого під час скринінгу в інших закладах, медикаментозного лікування хворих на рак в амбулаторних та стаціонарних умовах. У ході засідання фахівці також наголошували на проблемі своєчасного знеболення пацієнтів на всіх етапах діагностики та лікування при наданні амбулаторної або стаціонарної медичної допомоги, обов’язковому анестезіологічному забезпеченні під час інвазивних діагностичних процедур та цілодобовому доступі до ненаркотичних та наркотичних знеболювальних засобів.

На подальше обговорення найближчим часом буде винесено питання щодо консультації, амбулаторної та стаціонарної допомоги для пацієнтів з підозрою на новоутворення, хворих з підтвердженим онкологічним діагнозом та пацієнтів в клініко-лабораторній ремісії та діагностики новоутворень та передпухлинних станів.

Довідка. В НСЗУ протягом 2 міс триватимуть засідання робочих груп експертів за відповідними медичними напрямами, які розроблятимуть проєкти специфікацій та умов закупівлі медичних послуг, які надаються за Програмою медичних гарантій у 2021 р. Робочі експертні групи працюватимуть у рамках ініціативи зі створення Ради безпеки пацієнтів.

За матеріалами nszu.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті