Експертні групи розпочали роботу над програмою медичних гарантій-2021

27 Жовтня 2020 5:07 Поділитися

Національна служба здоров’я України (НСЗУ) повідомляє, що стартують перші засідання робочих груп експертів за відповідними медичними напрямами, які розроблятимуть проєкти специфікацій та умов закупівлі медичних послуг, які надаватимуться за Програмою медичних гарантій у 2021 р.

До складу робочих груп входять лікарі, представники МОЗ, Національної академії медичних наук, Всесвітньої організації охорони здоров’я, керівники закладів охорони здоров’я, провідні фахівці відповідних галузей медицини, а також представники громадських та пацієнтських організацій. Загалом 384 експерти працюватимуть над оновленням умов закупівлі медичних послуг для держави. Вони надаватимуть НСЗУ методичну, аналітичну, наукову та консультативно-дорадчу підтримку.

До Програми медичних гарантій-2021 входитимуть 35 пакетів медичних послуг, серед них 2 з лікування COVID-19 та 7 нових пакетів, яких не було в поточному році, серед них, зокрема такі:

  • «Готовність до реагування на інфекційні захворювання та епідемії»;
  • «Стоматологічна допомога дорослим та дітям»;
  • «Ведення вагітності в амбулаторних умовах»;
  • «Лікування пацієнтів методом інтракорпорального діалізу в амбулаторних умовах»;
  • «Супровід та лікування дорослих та дітей, хворих на туберкульоз, на первинному рівні медичної допомоги»;
  • «Діагностика, лікування та супровід пацієнтів з гематологічними захворюваннями (або підозрою на відповідні захворювання) у дорослих та дітей в амбулаторних та стаціонарних умовах»;
  • «Психіатрична допомога, яка надається мобільними мультидисциплінарними командами з охорони психічного здоров’я».

Також до громадських обговорень умов закупівель медичних послуг у рамках Програми медичних гарантій-2021 було запрошено понад 50 лікарських організацій, а також залучено громадські організації та міжнародних партнерів, зокрема, від Європейської Бізнес Асоціації, Центру контролю та профілактики захворювань Департаменту охорони здоров’я США (Centers for Disease Control and Prevention — CDC) та ВООЗ.

Окрім того, наступного року НСЗУ пропонує розширити і програму реімбурсації «Доступні ліки», зокрема, включити до програми ліки для пацієнтів, що перенесли інфаркт або інсульт, а також лікарські засоби для людей з розладами психіки та поведінки. Зокрема, для лікування таких захворювань, як шизофренія, афективні розлади, в тому числі депресія, невротичні розлади та епілепсія.

За матеріалами nszu.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті