За 6 міс дії Програми медичних гарантій НСЗУ оплатила лікування для понад 10 тис. пацієнтів з інфарктом

30 Жовтня 2020 4:21 Поділитися

Національна служба здоров’я України (НСЗУ) інформує про те, що служба виплатила 65 медичним закладам за лікування пацієнтів з інфарктом міокарда понад 228 млн грн. Найбільше отримала Дніпровська лікарня швидкої допомоги — понад 17 млн грн та Одеська обласна клінічна лікарня — 10,3 млн грн.

Допомогу при інфаркті надають і приватні медичні заклади. Законтрактовані НСЗУ приватні лікарні є рівноправними учасниками медичного простору. За пів року дії Програми медичних гарантій медична допомога при інфаркті міокарда надана понад 10 500 пацієнтів. Щомісяця лікування при інфаркті потребує різна кількість українців. Найбільшу кількість звернень за допомогою із цією хворобою в електронній системі охорони здоров’я зафіксовано в липні — понад 2000. У червні та серпні — понад 1700, а у вересні — близько 1800 випадків.

Минулого року з діагнозом «інфаркт міокарда» було госпіталізовано понад 43 тис. українців. Пацієнту з симптомами інфаркту потрібно викликати швидку допомогу за номером 103 якнайшвидше, а бригада швидкої має доставити його в той медичний заклад, який уклав договір з НСЗУ на надання послуг з лікування інфаркту.

До безоплатного пакета послуг з лікування інфаркту включено:

  • діагностику (лабораторні та інструментальні дослідження, зокрема коронаграфія);
  • проведення стентування;
  • цілодобовий моніторинг стану пацієнта в реанімації;
  • медична реабілітація в гострий період;
  • лікарські засоби з Національного переліку основних лікарських засобів та витратні матеріали;
  • ліки та медичні засоби, які закуповуються централізовано за кошти бюджету (наприклад стенти) та харчування в стаціонарних умовах.

До Програми медичних гарантій на 2021 р. НСЗУ пропонує внести зміни, що поліпшать лікування пацієнтів з інфарктом, зокрема, ввести підвищувальний коефіцієнт на рівні 5% доплат за дотримання бригадами екстреної медичної допомоги правильних маршрутів пацієнтів. Центр екстреної медичної допомоги отримає більше коштів, якщо бригада доставлятиме пацієнта з підозрою на інфаркт саме до того закладу, який має договір з НСЗУ на лікування цього захворювання.

Також служба пропонує розширити програму «Доступні ліки», включивши до неї ліки для пацієнтів з інфарктом. Це дасть можливість таким хворим отримувати потрібні ліки в аптеці за рецептом лікаря безоплатно або з незначною доплатою, зробить лікування наслідків захворювання більш доступним та запобігатиме рецидивам хвороби.

За матеріалами nszu.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті