Як повернути помилково або надмірно сплачені податкові платежі?

04 Листопада 2020 12:23 Поділитися

Державна податкова служба України (ДПС) звертає увагу, що для спрощення процедури повернення помилково та/або надміру сплачених платежів цілодобово діє сервіс «Е-повернення».

Платники податків мають змогу дистанційно подати заяву на повернення коштів через електронний кабінет в «три кліки».

У головному меню електронного кабінету необхідно в розділі «Заяви, запити для отримання інформації» із запропонованого переліку вибрати форму заяви про повернення помилково та/або надміру сплачених сум грошових зобов’язань та пені (J1302001 — для юридичних осіб або F1302001 — для фізичних осіб).

Після заповнення запропонованих реквізитів заяви необхідно зберегти її, підписати та відправити територіальному органу ДПС.

У відомстві зазначають, що повернення помилково та/або надміру сплачених коштів можливо лише протягом 1095 днів від дати їх сплати та за умови відсутності у такого платника податкового боргу.

Протягом 10 міс 2020 р. сервісом «Е-повернення» скористалися 249 тис. платників, з яких 128 тис. подали заяви на повернення коштів та 121 тис. громадян задекларували право на повернення податкової знижки за деклараціями про майновий стан і доходи.

Територіальними органами ДПС опрацьовано 183 тис. заяв, за якими сформовано та передано до Казначейства електронних висновків на суму 5,7 млрд грн. Також до Казначейства направлено електронних повідомлень на повернення податкової знижки на суму 311 млн грн.

За матеріалами tax.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті