Кількість лікарняних у зв’язку з ізоляцією від COVID-19 у жовтні збільшилася на 55%

05 Листопада 2020 10:31 Поділитися

Упродовж жовт­ня 2020 р. Фонд соціального страхування України прий­няв на оплату 14 899 листків непрацездатності, які були видані працівникам для самоізоляції у зв’язку з COVID-19 під медичним наглядом, що на 55% більше, ніж у вересні цього року. Про це повідомляється на урядовому сайті.

Загалом з початку пандемії Фонд соціа­льного страхування компенсував втрачений за час ізоляції у зв’язку з коронавірусною хворобою заробіток для 37 тис. застрахованих осіб, з яких близько 8 тис. — медичні працівники. На такі дії було виділено понад 43 млн грн.

Варто зауважити, що пройти оплачувану самоізоляцію за кошти Фонду українці, які працюють, можуть у разі безпосереднього контакту з хворим на COVID-19. Сума виплат становитиме 50% середнього доходу незалежного від тривалості страхового стажу для всіх застрахованих осіб та 100% — для медичних працівників.

На період карантину відкрити листок непрацездатності для ізоляції у зв’язку з COVID-19 можливо в дистанційному режимі, для цього працівник має зателефонувати до свого сімейного лікаря. Відтак, щоб отримати від Фонду соціального страхування допомогу, необхідно передати отриманий листок непрацездатності із зазначенням причини непрацездатності «ізоляція від COVID-19–11» своєму роботодавцю.

У свою чергу, роботодавець на підставі отриманого від працівника лікарняного листка оформлює заяву-розрахунок, у якій вказує причину непрацездатності — 11, тобто ізоляцію у зв’язку з COVID-19, та передає її до Фонду на фінансування.

За матеріалами kmu.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Ирина 05.11.2020 10:43
Не смешите меня) Больничные на самоизоляцию!? Самолично убедилась в обратном. Когда при подтвержденном диагнозе КОВИД, врач отказалась вписывать в эпид.окружение ближайших родственников, которые проживают на одной площади с заболевшим. Со словами, "а вам-то это вообще зачем???" Не морочьте людям голову...

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті