Протидія COVID-19: Максим Степанов зустрівся з послом Великобританії

06 Листопада 2020 11:26 Поділитися

Міністерство охорони здоров’я України повідомляє, що між міністром охорони здоров’я Максимом Степановим та Послом Великої Британії Меліндою Сіммонс відбулася зустріч, під час якої обговорювалося продовження співпраці країн щодо подолання пандемії коронавірусної хвороби та, зокрема, розробка вакцини проти COVID-19.

«Ми зробили величезний стрибок у підготовці і здатності медичної системи надавати медичну допомогу. Я дякую Великій Британії за підтримку у боротьбі з пандемією коронавірусної хвороби та імплементації другої хвилі реформи, яка дуже важлива для нас. Ми маємо намір поглиблювати наше партнерство на благо українського народу, аби розширити співробітництво у сфері охорони здоров’я», — наголосив очільник МОЗ.

Він повідомив про переговори, які ведуться МОЗ з компанією «AstraZeneca», яка разом з Оксфордським університетом (University of Oxford) розробляє вакцину проти коронавірусу, виробництво якої може бути розпочато вже найближчим часом. Також розглядається можливість долучити українські потужності до виробництва цієї вакцини. Міністр підкреслив, що наша країна розраховує отримати її однією з перших.

Зі свого боку, Посол Великої Британії пані М. Сіммонс зазначила, що ситуація у світі є дуже тяжкою, тому країни мають об’єднуватися, аби швидше подолати пандемію COVID-19.

За матеріалами moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті