США планують отримати 300 тис. флаконів експериментальної терапії антитілами проти COVID-19

09 Листопада 2020 11:52 Поділитися

Американська фармацевтична компанія «Eli Lilly and Company» надасть уряду США флакони з бамланівімабом (LY-CoV555), якщо ця терапія отримає дозвіл на екстрене використання (Emergency Use Authorization).

Компанія «Eli Lilly and Company» уклала угоду на 375 млн дол. США на поставку уряду США 300 тис. флаконів бамланівімабу, експериментального нейтралізуючого моноклонального антитіла для лікування COVID-19 від легкого до помірного ступеня у пацієнтів з високим ризиком.

«Eli Lilly and Company» заявляє, що за умовами угоди флакони будуть прийняті, якщо Управління з контролю за харчовими продуктами і лікарськими засобами США (Food and Drug Administration — FDA) надасть дозвіл на екстрене використання бамланівімабу. Компанія також додає, що після отримання дозволу на екстрене використання доставка почнеться протягом 2 міс. Залежно від наявності продукту і медичних потреб уряд США також зможе закупити до 650 тис. додаткових флаконів препарату до 30 червня 2021 р.

Компанія повідомляє, що співпрацює з урядами багатьох країн і благодійними організаціями, щоб розподілити обмежені поставки антитіло-терапії.

«Угоди про постачання з урядами, наприклад ця угода з США, мають основоположне значення для забезпечення найбільш широкого та справедливого доступу до нашої потенційної терапії. У США відмічають сплеск випадків COVID-19 і пов’язаних з ним госпіталізацій. Ми вважаємо, що бамланівімаб може бути важливим терапевтичним варіантом, який може принести користь всій системі охорони здоров’я, оскільки він показав потенційну користь у клінічних результатах зі зниження вірусного навантаження, частоти симптомів і госпіталізацій», — зазначив Девід Рікс (David Ricks), голова «Eli Lilly and Company» і головний виконавчий директор.

За матеріалами europeanpharmaceuticalreview.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті