ДП «Медичні закупівлі України» визначено централізованою закупівельною організацією

12 Листопада 2020 4:00 Поділитися

Під час чергового засідання Уряду, яке пройшло 11 листопада, ДП «Медичні закупівлі України» було визначено централізованою закупівельною організацією в сфері охорони здоров’я. Це рішення Уряду дозволить державному підприємству проводити тендери та закупівлі за рамковими угодами лікарських засобів, імунобіологічних препаратів, медичних виробів та спеціалізованого санітарного транс­порту в інтересах МОЗ України. Про це повідомляється на урядовому сайті.

В європейській та світовій практиці централізовані закупівельні організації розглядаються як потужний чинник професіоналізації у сфері публічних закупівель, особливо у зв’язку з наявністю спеціального персоналу з поглибленим знанням правових і процедурних аспектів та потреб замовників.

Варто нагадати, що Державне підприємство «Медичні закупівлі України» було створено МОЗ України 2 роки тому для забезпечення прозорих, якісних та ефективних закупівель лікарських засобів та медичних виробів. Сьогодні ДП «Медичні закупівлі України» продовжує опікуватися закупівлями за окремими бюджетними програмами.

За матеріалами kmu.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті