Україна закупить 6 млн експрес-тестів для проведення досліджень на COVID-19 — результати засідання Уряду

18 Листопада 2020 4:30 Поділитися

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час чергового засідання Уряду, яке відбулося в онлайн-режимі 18 листопада, у вступному слові зауважив, що карантин вихідного дня є альтернативою повного локдауну та якщо всі дотримуватимуться протиепідемічних заходів, результат можна побачити вже за 2–3 тиж. Комітет Верховної Ради України з питань бюджету підтримав рішення Уряду про виділення 1 млрд грн на закупівлю 6 млн експрес-тестів для проведення досліджень на COVID-19. Їх отримають переважно сімейні лікарі та мобільні бригади швидкої допомоги.

Ще 900 млн грн піде на додаткове забезпечення киснем ліжок у стаціонарах всіх областей. Додаткові кошти також будуть спрямовані в регіони для підготовки організації мобільних госпіталів.

«Найближчим часом Уряд також впровадить низку додаткових цифрових інструментів, які повинні допомогти у боротьбі з пандемією COVID-19: електронний запис на тест методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР), додатковий контроль на самоізоляції за допомогою додатку «Вдома», національна система QR-кодів, яка фактично буде повідомляти громадянам, що вони знаходилися в одному приміщенні з людиною, яка захворіла», — зазначив Глава Уряду.

Відтак Уряд прийняв рішення щодо внесення зміни до Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію проєктів у рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України. Програма передбачає відновлення значної кількості інфраструктурних об’єктів для покращення доступності послуг та сервісів для внутрішньо переміщених осіб. «Це не лише відновлення шкіл, садочків, лікарень та центрів з надання адміністративних послуг — це довгострокова інвестиція в людський капітал та добробут мешканців цих регіонів. Перерозподіл субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам дасть змогу відновити 243 об’єкти соціальної інфраструктури в усій країні», — наголосив Д. Шмигаль.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»,

фото з урядового сайту

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті