МОЗ наполягає на збільшенні фінансування екстреної медичної допомоги у 2021 р.

19 Листопада 2020 3:40 Поділитися

Міністерство охорони здоров’я України наполягає на врахуванні в повному обсязі бюджетного запиту на фінансування капітальних видатків для екстреної медичної допомоги та приймальних відділень опорних лікарень у сумі 5,7 млрд грн. Про це йдеться на сайті МОЗ України.

«Триває бюджетний процес, і МОЗ наполягає на врахуванні кожної гривні, поданої в бюджетному запиті. Усі ми хочемо бути впевненими, що набираючи 103 у будь-який час доби, нам буде оперативно надана кваліфікована медична допомога — від дзвінка диспетчеру до госпіталізації та початку лікування. Для цього екстреній медичній допомозі необхідне повноцінне фінансування. Саме тому ми закладаємо в бюджетний запит збільшення фінансування екстреної медичної допомоги», — наголосив Максим Степанов, міністр охорони здоров’я України.

Очільник МОЗ закликає народних депутатів висловити реальну підтримку українській медицині і врахувати бюджетний запит під час голосування у Верховній Раді.

Варто зазначити, що, за підрахунками МОЗ, для забезпечення повноцінної роботи екстреної медичної допомоги необхідно 5 млрд 715 млн 823 тис. грн, з них 3 млрд 207 млн 880 грн — на закупівлю спеціалізованого санітарного транспорту для розвитку служби екстреної медичної допомоги, обладнання для навчально-тренувальних відділів для центрів екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у 19 областях.

За матеріалами moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті