Завантаженість ліжок, відведених для пацієнтів з COVID-19, становить 52% — Максим Степанов

23 Листопада 2020 11:24 Поділитися

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов під час онлайн-брифінгу, який відбувся 23 листопада, повідомив, що за минулу добу виявлено 10 945 нових випадків COVID-19, з них 491 дитина та 447 медичних працівників. Також за минулу добу:

  • госпіталізовано — 1165 осіб;
  • летальних випадків — 124;
  • одужали — 4143 особи;
  • здійснено тестувань 28 374, зокрема 25 253 методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР)  та 3121 методом імуноферментного аналізу (ІФА).

Найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована: у м. Київ (1212), Дніпропетровській (1093), Київській (870), Житомирській (812) та Запорізькій (642) областях.

Міністр наголосив, що більшість інформації, яка розповсюджується ЗМІ про показники заповненості ліжок у лікарнях, відведених для лікування коронавірусної хвороби, є фейковою. «На сьогодні кількість ліжок, які вже введені для лікування хворих на COVID-19, по країні становить 53 445. При цьому станом на ранок 23 листопада у лікарнях перебувають 27 792 пацієнти із коронавірусною хворобою. Завантаженість ліжок становить 52%, але ми продовжуємо вводити ліжка, можемо збільшити максимально майже до 90 тис. Проте в першу чергу повинна бути достатня кількість медичного персоналу», — зазначив він та додав, що на сьогодні є 25 996 ліжок, які підведені до кисню централізовано або забезпечені кисневими концентратами.

«Є регіони, в яких напружена ситуація із кількістю вільних ліжок, але загалом по країні вільних ліжок 12 168. Зокрема, серед таких регіонів Черкаська, Харківська області та місто Київ», — повідомив очільник МОЗ.

Заступник міністра з питань європейської інтеграції Ігор Іващенко поінформував, що минулого тижня МОЗ України провело робочу зустріч із представниками Європейського Союзу, на якій обговорювалися механізми співпраці та пріоритетів у рамках Східного партнерства на період з 2021 по 2026 р. Також розглядалися питання подолання пандемії, протидії поширенню спалахів інфекційних хвороб, взаємодії України з представниками ЄС щодо програм навчання вітчизняних епідеміологів та систем обміну інформацією між Центром громадського здоров’я МОЗ України та Європейським центром контролю за соціально небезпечними захворюваннями. Окрім того, за словами заступника міністра, пріоритетами МОЗ на майбутнє є розвиток служби крові в Україні та розбудова системи трансплантації.

«Протягом останніх 2 міс МОЗ фіксує збільшення застосування протимікробних препаратів, на даний момент з метою забезпечення наявності всіх лікарських засобів відомством ведеться робота за такими 3 ключовими напрямками: введення електронного рецепта на протимікробні лікарські засоби, збільшення потужностей українських фармацевтичних виробників та їх можливості виробляти необхідну кількість лікарських засобів, забезпечення онлайн-моніторингу із відповідною публікацією відкритих дашбордів щодо наявності лікарських засобів, які застосовуються для лікування COVID-19, у розрізі закладів охорони здоров’я, а також у розрізі аптечних закладів», — поінформував І. Іващенко.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті