Україна сформувала Заявку на отримання вакцини проти COVID-19

30 Листопада 2020 3:42 Поділитися

ДП «Державний експертний центр МОЗ України» повідомляє, що під час засідання оперативного штабу Міністерства охорони здоров’я України з реагування на ситуацію з поширенням інфекційних хвороб, яким можна запобігти шляхом вакцинації, затверджено Заявку на отримання вакцини від COVID-19.

Україна є серед 92 інших країн, які мають можливість отримати вакцину проти COVID-19 за умови попереднього ринкового зобов’язання в рамках механізму COVAX. Це забезпечить першочергове проведення щеплень цільовим групам населення.

У межах своїх повноважень під час засідання ДП «Державний експертний центр МОЗ України» надав інформацію та коментарі до наступного блоку питань Заявки: «Інформація про готовність законодавчої рамки та забезпечення безпеки процесу вакцинації». Також було зазначено про регуляторні процеси щодо прискореної процедури реєстрації вакцини проти COVID-19 в Україні, що існують на даний час. Також окреслювалися можливості системи фармаконагляду України щодо моніторингу безпеки застосування даних вакцин та обміну цією інформацією з Глобальною базою даних про побічні реакції (Упсала, ВООЗ).

За матеріалами dec.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті