
Наразі підтримка імунітету є дуже актуальною, про що свідчить підвищення попиту на продукти, які містять цинк, вітаміни С та D3*. Пробіз® Імуно поряд зі згаданими цинком, вітамінами С та D3, широко відомими своїми імуномодулювальними властивостями, містить ще низку компонентів, кожен з яких покликаний поповнити запаси нутрієнтів, таких потрібних у період дії несприятливих факторів. Так, до складу Пробіз® Імуно входять спори Bacillus coagulans, натрій, калій та цинк, вітаміни С, Е, В5, В6, В12, D3 та А, а також екстракти 9 цілющих рослин (шпинат, алое вера, базилік, паростки пшениці, хлорела, лемонграс, м’ята, моринга, спіруліна).
Bacillus coagulans покращує склад мікрофлори кишечнику, збільшуючи кількість корисних мікроорганізмів і витісняючи патогенну флору. Bacillus coagulans негативно впливають на патогенні мікроорганізми шляхом продукування молочної кислоти, яка підвищує кислотність у просвіті кишечнику і тим самим пригнічує ріст гнильної флори та E. сoli. Інгібіторні властивості Bacillus coagulans щодо гнильних бактерій частково визначаються бактеріоцинами, що їх виділяє цей мікроорганізм. Bacillus coagulans має імуномодулювальні властивості, активізуючи клітинну відповідь та сприяючи синтезу антитіл (Бомко Т.В. и соавт., 2016).
Вітаміни групи В покращують роботу нервової системи, вітаміни С та Е є потужними антиоксидантами, вітамін А корисний для очей, що особливо актуально при тривалій роботі за комп’ютером та користуванні іншими гаджетами (Савченко А.А. и соавт., 2011). Вітамін D3 має імуномодулювальні властивості та знижує ризик розвитку гострих респіраторних інфекцій (Martineau A.R. et al., 2017; Sassi F. et al., 2018). Щодо вітаміну С також проведено ґрунтовні дослідження, що підтверджують доцільність його вживання під час застуди. Так, при ГРВІ він сприяє скороченню тривалості перебігу хвороби та зменшенню вираженості симптомів (Hemilä H., 2013).
Цинк також відомий своїми імуномодулювальними властивостями. Додаткове регулярне вживання цинку знижує ризик розвитку ГРВІ та ймовірність призначення антибіотиків. А вживання цинку протягом перших 24 год від появи перших симптомів ГРВІ зменшує тривалість (дні) хвороби на 33% (Singh M. et al., 2013; Hemilä H., 2017).
Спіруліна впливає на імунні функції організму та сприяє відновленню клітинної та гуморальної ланки імунного захисту. У першому випадку мається на увазі вплив спірулін и на процеси фагоцитозу макрофагів та продукцію ними цитокінів, підвищення природної цитотоксичної активності клітин-кілерів. Крім того, компоненти спіруліни мають протизапальні, антиоксидантні та противірусні властивості. Додавання спіруліни до раціону дітей, що часто хворіють, знижує захворюваність на ГРВІ в 2–3 рази (Кедик С.А. и соавт., 2011).
Моринга проявляє виражені протизапальні та антимікробні властивості щодо грампозитивної та грамнегативної флори, стимулює фагоцитоз шляхом активації макрофагів, збільшує кількість лейкоцитів, збільшує синтез еритро- і гранулопоетичних клітин-попередників у кістковому мозку (Савлевич Е.Л., 2015).
Таким чином, Пробіз® Імуно — це потужний пробіотично–вітамінний комплекс з екстрактами трав для підтримки імунітету у формі шипучої таблетки для кращого засвоєння.
Пробіз® Імуно: зручно, смачно, весело та швидко!
Коментарі
Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим