Asfarma: Комплексна профілактика та реабілітація після вірусних інфекцій

Світ, здається, змінився до непізнаваності. І якщо раніше при зустрічі ми розповідали, де і як провели відпустку чи вихідні, то сьогодні головним ньюсмейкером став COVID-19, і він незмінно зай­має чільне місце і на національному телеканалі, і на затишній кухні десь у спальному районі. Хто із знайомих перехворів, як впорався з недугою, які наслідки залишила по собі підступна хвороба — ось що цікавить багатьох. І головне питання «як вберегтися?», яке, на жаль, для українців досі залишається без відповіді. Все, що ми можемо в цій ситуації, — це сподіватися на власний імунітет та дистанціюватися. А що ж імунітет? Та й взагалі весь наш організм як єдине ціле, як йому живеться в умовах зимового авітамінозу, короткого світлового дня, а головне — стресів, які чатують на нас скрізь: на роботі, зазирають нам в очі з екранів телевізорів та телефонів, вдома, коли від найменшого покашлювання близьких заходиться серце. Рішення очевидне — необхідно підтримати організм, не тільки імунну систему, а комплексно, адже коли все в порядку, то й імунна система функціонує як слід. У цьому допоможуть вітаміни, мінерали, біологічно активні речовини, що нормалізують роботу імунної системи та організму загалом, а також екстракти цілющих рослин, що здатні протидіяти стресу, надмірним емоційним навантаженням та безсонню. У даному контексті велику цікавість викликають такі продукти, як АСГЛЮКАН ПЛЮС та ПАСІВАЛЕМ 5-НТР компанії «Asfarma», які будуть актуальними в період сезонного підвищення захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ). А для тих, хто стикнувся з небажаними наслідками хвороби, компанія «Asfarma» впровадила БЛЕК-ГАРД. У чому ж переваги цих засобів? Давайте розбиратися!

АСГЛЮКАН ПЛЮС: підтримка «сімейного» імунітету — зручно, швидко і смачно!

Уявіть собі ситуацію: ви вирішили відвідати аптеку та прид­бати для всієї сім’ї щось дієве для підтримки імунітету. І тут починається: треба взяти вітамін С, вітамін D, про цинк не забути, а, може, ще якісь екстрак­ти лікарських рослин? Ой, малечі ж треба окремий засіб із дитячим дозуванням! А бабусі щось для покращення пам’яті… Просто голова обертом! У результаті виявляється, що треба купити декілька засобів, витративши пристойні кошти. А якщо ще й спробувати зекономити та пробігтися кількома найближчими аптеками, то й вечерю не встигнете зготувати. Ви думаєте, на цьому все? Ні! Потім ще треба буде прослідкувати, щоб чоловік не забувся випити таблетку, вмовити дитину пити «цю гидоту» та регулярно знаходити коробочку з ліками, яку бабуня точно «ось сюди поклала». А все може бути значно простіше!

Пропонуємо вашій увазі АСГЛЮКАН ПЛЮС, який містить цинк, вітаміни С та D, відомі своїми імуномодулювальними властивостями, вітаміни Е і А з антиоксидантною активністю, вітаміни групи В (В1, В2, В3, В5, В6, В12) та фолієву кислоту, що необхідні для нормального функціо­нування нервової системи, а також селен, марганець та найголовніше — бета-глюкан. АСГЛЮКАН ПЛЮС має комплексний склад, розроблений спеціально для вживання в період епідемії ГРВІ, та підходить для всієї родини, в тому числі для дітей віком від 4 років, має приємний апельсиновий смак та аромат завдяки апельсиновій олії! Тож з АСГЛЮКАН ПЛЮС піклуватися про здоров’я родини легко, зручно та смачно!

Чому були обрані саме ці компоненти? Відомо, що компенсація дефіциту вітаміну D є дуже важливою, і не тільки для імунітету, а й для здоров’я всього організму. Тим більше враховуючи поширеність його серед українців. Так, за даними вчених, більше ніж у 4/5 наших співвітчизників відмічають нестачу вітаміну D, а тяжкий дефіцит — у третини населення країни (Поворознюк В.В. и соавт., 2012). Хороша новина полягає в тому, що регулярний прийом вітаміну D знижує захворюваність на ГРВІ (Martineau A.R. et al., 2017). Вважається, що це відбувається завдяки його імуномодулювальному впливу на клітинний імунітет, а також шляхом зниження рівня сек­реції прозапальних цитокінів, що особ­ливо важливо в контексті «цитокінового шторму» (Sassi F. et al., 2018).

У той же час регулярне вживання іншого «хіта в царині імунітету» — вітаміну С, зменшує тривалість та тяжкість симптомів ГРВІ. Це стосується як дорослих, так і дітей. Прийом вітаміну С у дітей зумовлює просто приголомшливі результати — скорочення тривалості перебігу захворювання майже на 20% (Hemila H., Chalker E., 2013). Аналогічний ефект має вітамін А, коли справа доходить до пневмонії. Його вживання скорочує тривалість періоду, коли у пацієнта відмічають такі симптоми, як підвищена температура тіла та кашель, пришвидшує процес одужання (Hu N., Li Q.B., Zou S.Y., 2018).

Ще одного удару по вірусах у період сплеску респіраторних захворювань здатен завдати цинк. Цинк модулює імунну відповідь щодо вірусів шляхом підвищення продукції інтерферону, при цьому може запобігати приєднанню вторинної бактеріа­льної інфекції та ураженню легень. Цинк регулює процеси запалення та Т-клітинний захист і таким чином може протидіяти розвитку «цитокінового шторму» (Skalny A.V. et al., 2020). Що ще важливіше — регулярне вживання цинку знижує ризик розвит­ку ГРВІ та рівень застосування антибіотиків, а прийом цинку в перший день появи симптомів здатен значно скоротити тривалість перебігу захворювання (Singh M. et al., 2013; Hemilä H., 2017).

Особливістю АСГЛЮКАН ПЛЮС є те, що він додатково містить бета-глюкан, адже дуже перспективним є використання бета-глюканів, які, як відомо, мають імуномодулювальні властивості без гіперстимуляції, і завдяки цьому — великий потенціал для використання в якості профілактики інфекцій дихальних шляхів. Так, показано, що їх прийом знижує ризик розвитку захворювання як у дорослих, так і у дітей (Jesenak M., Urbancikova I., Banovcin P., 2017). Було проведено цікаве дослідження, в якому показано, що після щоденного вживання продуктів, які містять бета-глюкани, протягом 1 тиж рівень секреції імуноглобуліну А підвищився на 50% і залишався підвищеним протягом 2 тиж (Jeong S.Ch. et al., 2012).

Чому це важливо? Тому що саме імуноглобуліни А захищають головні вхідні ворота нашого організму від інфекції, а саме слизові оболонки верхніх дихальних шляхів. Аналогічні дані були отримані й щодо інших антитіл (Castro E.D., Calder P.C., Roche H.M., 2020). Крім того, бета-глюкани модулюють макрофаги, а через них — лімфоцити, відповідальні за захист ендотелію, тобто за місцевий імунітет. Це, у свою чергу, запускає цілий ряд процесів, спрямованих на імунний захист всього організму. Серед іншого, модулюються фагоцитарна функція макрофагів, синтез цитокінів (Лукьянчук В.Д. и соавт., 2011).

Крім того, до складу АСГЛЮКАН ПЛЮС входять вітаміни групи В, які є дуже важливими для нормального функціонування нервової системи, особ­ливо в період підвищених навантажень та стресу.

ПАСІВАЛЕМ 5-HTP: сон та рівновага в період епідемії вірусних захворювань

Стрес та постійна тривога за здоров’я — своє та рідних, можуть призвести до розвитку безсон­ня та погіршення загального стану організму, а відтак — і його опірності до інфекцій. Доведено, що безсоння і психологічний стрес призводять до зниження імунітету (Lange T. et al., 2003; Segerstrom S.C., Miller G.E., 2004; Taylor D.J. et al., 2017). Це проявляється в тому, що ризик захворіти на ГРВІ підвищується з рівнем психологічного стресу та при безсонні, що, крім іншого, пов’язано із зниженням рівня антитіл у крові (Cohen S. et al., 1991; Pedersen F. et al., 2009; Pedersen А. et al., 2010). Поряд з цим доведено, що люди, які добре висипаються, мають нижчий ризик захворіти на застуду та грип (Prather А.А. et al., 2015).

Яким же чином налагодити сон та по­піклуватися про свої розхитані нерви? У цьому контексті актуаль­ним буде вживання продукту ПАСІВАЛЕМ 5-HTP, до складу якого входять екстракти пасифлори (Passiflora incarnata) — 300 мг, валеріани — 120 мг у високих дозах, а також екстракт меліси — 80 мг, магній — 100 мг та 5-гідрокситриптофан (5-НТР) — попередник серотоніну — «гормону щастя» та мелатоніну — «гормону сну».

Необхідно підкреслити, що до складу продукту ПАСІВАЛЕМ 5-HTP входить пасифлора інкарнатна (Passiflora incarnata) в дозі 300 мг, адже саме вона містить високі концентрації флавоноїдів та вітаміну С порівняно з, наприклад, Passiflora сaerulea (Толкачева Н.В. и соавт., 2017). Саме ці речовини відповідальні за основ­ні властивості даної рослини. Серед алкалоїдів пасифлори особливо виділяють пасифлорін, який, на думку деяких вчених, відповідальний за її седативний ефект. У свою чергу, алкалоїд гарман сприяє досягненню антидепресивного ефекту. Флавоноїди паси­флори зумовлюють також антиоксидантну, седативну, протитривожну та снодійну дію. Крім того, алкалоїди пасифлори виявляють модулювальний ефект щодо медіатора гальмування — гама-аміномасляної кислоти (ГАМК).

Завдяки цьому пасифлора інкарнатна широко використовується в якості протитривожного і седативного засобу. Пасифлора сприяє поліпшенню настрою за рахунок утворення більшої кількості серотоніну, одного з основних ней­ромедіаторів, який часто називають «гормоном гарного настрою» і «гормоном щастя». У свою чергу, серотонін є поперед­ником мелатоніну, який сприяє природному процесу засинання, поліпшенню сну і, що важливо, — не вик­ликає неприємного важкого самопочуття після пробудження (Протько Н.Н., 2016).

Поряд з цим пасифлора інкарнатна має нейропротекторні властивості. Показано, що її вживання у складі комплексної терапії пацієнтами із тривожними порушеннями та безсонням вже через 4 тиж дозволяє досягнути статистично достовірного поліпшення стану (Шавловская О.А., 2016). Ці результати підтверджують і дані метааналізу 24 досліджень (21 з яких — рандомізовані контрольо­вані) за участю 2619 пацієнтів, в яких встановлено, що додавання до комплекс­ного лікування тривожних розладів рослинних препаратів, що містять паси­флору, є ефективним і не викликає ризику розвитку побічних ефектів. У свою чергу, валеріана та меліса також широко використовуються в медицині в якості седативних та снодійних засобів (Шавловская О.А., 2016). Важливо, що в ПАСІВАЛЕМ 5-HTP міститься валеріана в дозуванні 120 мг, адже згідно з висновками, зробленими в листопаді 2007 р. Комітетом з лікарської продукції рослинного походження (Committee for herbal medicinal products) Європейського агентства з оцінки лікарських засобів (European Medicines Agency — EMA), дози валеріани нижче 100 мг мають ефект, наближений до плацебо (EMA/HMPC/150846/2015).

5-НТР (5-гідрокситриптофан) є попередником серотоніну — широко відомого як «гормон щастя», який чинить позитивний вплив при стресі та тривожності, а також сприятливо впливає на тривалість і якість сну, при цьому поліпшення останнього пов’язано з підвищенням рівня серотоніну і пригніченням фази швидкого сну, що зумовлює більш глибокий і спокійний сон (Ермолае­ва Е.О. и соавт., 2012). Також відомо, що в темний час доби серотонін перетворюється на мелатонін, який регулює процеси засинання та сну (Терёшина И.Ф., Круглова О.В., 2017).

Хочемо звернути увагу на наявність у складі ПАСІВАЛЕМ 5-HTP магнію. Науковці підкреслюють здатність магнію підвищувати стійкість організму до стресу. Він відіграє важливу роль у багатьох процесах, включно з енергетичним обміном нейронів, поділом клітин та їх виживаністю (Шавловская О.А., 2016). Магній потрібен для достатнього синтезу серотоніну (Вюрер В. и соавт., 2015).

БЛЕК-ГАРД: шестикратна сила чорного часнику на захисті імунітету, серця та судин!

На жаль, вірусні захворювання далеко не завжди минає безслідно, часто залишаючи неприємні наслідки, і це можуть бути не лише слабкість, швидка втомлюваність та ін. Часто неочікуваним та небажаним наслідком ГРВІ можуть бути проблеми в роботі серцево-судинної системи, зокрема можуть виникати порушення в роботі серця, такі як аритмія, запалення судин, тромботичні порушення тощо (Al-Mohammad A. et al., 2020; Sollini M. et al., 2020). Тому так важливо підтримати свій організм у період реабілітації після хвороби. Крім того, перехворівши одним ГРВІ, не слід забувати про інші віруси, тож доцільно одразу попіклуватися про виснажені сили імунної системи.

Спеціально для таких випадків компанія «Asfarma» впровадила продукт БЛЕК-ГАРД, до складу якого входить екстракт ферментованого чорного часнику в дозуванні 750 мг. Чорний часник широко та здавна застосовується в Японії та Кореї в медичних цілях, а також як харчовий продукт із видатними біоактивними властивостями (Чилачава К.Б. и соавт., 2020).

Чорний часник, на відміну від звичайного часнику, містить потужний антиоксидант S-алілцистеїн (SAC), якого в 6 разів більше, ніж у свіжому часнику, збагачений флавоноїдами, які мають виражені антиоксидантні властивості, завдяки чому він активно бореться із оксидативним стресом, вловлює супероксидні радикал-аніо­ни, активні форми кисню та оксиду азоту, таким чином запобігаючи їх пошкоджувальному впливу на органи та тканини. Завдяки цьому чорний часник має виражені антиоксидантні та протизапальні властивості. Він позитивно впливає на стан судин, сприяє зниженню рівня глюкози та холестерину в крові, особливо при атеросклеротичному запаленні (Amor S. et al., 2019; Sathibabu Uddandrao V.V. et al., 2019). А S-алілцистеїн запобігає тромбоутворенню за рахунок інгібування агрегації та адгезії тромбоцитів, що позитивно впливає на перебіг серцево-судинних захворювань (Яремкевич О.C. та співавт., 2010). Крім того, чорний часник має гепатопротекторні та імуномодулювальні властивості (Ryu J.H. et al., 2017; Kimura S. et al., 2017). Після вживання не залишає запаху.

Таким чином, компанія «Asfarma» пропонує комплексне рішення для підтримки захисних сил всього організму на період сезонного зростання захворюваності на вірусні інфекції — ГРВІ. АСГЛЮКАН ПЛЮС — джерело вітаміну D3, С, цинку, мультивітамінів з бета-глюканом (для додаткового захисту імунітету слизових оболонок бронхів та легень), що необхідно для нормальної роботи імунної системи, для всієї родини (у тому числі дітей віком від 4 років). ПАСІВАЛЕМ 5-HTP містить пасифлору 300 мг, валеріану 120 мг, мелісу, магній та 5-НТР в 1 таблетці, вживається 1 раз на добу, саме те, що необхідно для швидкого засинання та хорошого сну. Адже здоровий сон — це так потрібно для здоров’я, мобілізації захисних сил організму. А у випадку, якщо захворювання не вдалося уникнути, актуальним буде БЛЕК-ГАРД, бо чорний часник у його складі містить потужні антиоксиданти, що підтримують імунітет, захищають серце та судини, нормалізують рівні глюкози та холестерину в крові, — попіклуйтеся про своє здоров’я та довголіття.

Не дамо підступній хворобі жодного шансу!

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті