Встановлення штрафів за недотримання маскового режиму у громадських місцях: Парламент прийняв закон

17 Грудня 2020 5:40 Поділитися

Верховна рада України під час пленарного засідання 17 грудня прийняла Закон «Про внесення змін до Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)». Наразі тексту прийнятого закону ще не оприлюднено.

Закон вносить зміни до ст.ст. 46 та 47 Закону України від 24.02.1994 р. № 4004-XII «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», а саме стосовно того, що фінансові санкції у вигляді штрафу в розмірі від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян встановлюються для юридичної особи, фізичної особи — підприємця за:

  • допуск особи у громадські будинки, споруди, де здійснюється обслуговування населення, та громадський транспорт у період дії карантину, установленого з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, без попередження, донесеного в будь-якій формі та в будь-який спосіб, про необхідність одягнути засіб індивідуального захисту органів дихання, зокрема респіратор або захисну маску, що закриває ніс та рот, у тому числі виготовлений самостійно, та/або
  • відсутність реагування на перебування в таких місцях осіб без вдягнутих засобів індивідуального захисту (усне зауваження про необхідність одягнути засіб індивідуального захисту, припинення обслуговування, виклик представника Національної поліції з повідомленням про адміністративне правопорушення).

Також законом визначається, що складати постанови про накладення штрафів та застосування фінансових санкцій, уповноважуються посадові особи територіального органу центрального органу виконавчої влади, який реалізує державну політику у сфері санітарного та епідемічного благополуччя населення.

За матеріалами iportal.rada.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті