Найближчим часом Уряд затвердить Національний план вакцинації проти COVID-19 — Денис Шмигаль

18 Грудня 2020 12:30 Поділитися

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час онлайн-розмови з провідними підприємцями на тему «Україна та світ у 2021 р.», що відбулася 17 грудня, поінформував, що Уряд розробляє Національний план вакцинації проти COVID-19, який слід затвердити вже найближчим часом.

За словами Глави Уряду, у плані детально розписано, як і в якій послідовності буде проводитися вакцинація. «Ми очікуємо, що починаючи з лютого ми почнемо вакцинувати лікарів, і далі в березні запланований перший мільйон доз від COVAX. Далі помісячно ця кількість зростатиме», — зазначив він та додав, що у Національному плані також буде вказано, які категорії громадян мають отримати вакцину безкоштовно, це перш за все медики, військові та люди, які перебувають у групі ризику.

Д. Шмигаль також зауважив, що 4 млн людей отримають можливість вакцинуватися завдяки глобальній ініціативі COVAX. Згідно з домовленостями, Україна отримає 8 млн доз вакцини. «Це лише перша частина. Ми закладаємо гроші на придбання додаткових доз. У бюджеті створений спецфонд для закупівлі вакцин. Цей фонд буде наповнюватися, і ми докуповуватимемо ту кількість вакцин, яка необхідна для щеплення українців», — підкреслив Глава Уряду.

Окрім того, Д. Шмигаль поінформував, що ведуться перемовини щодо закупівлі додаткових доз вакцини на рівні керівництва держав. З компаніями веде переговори Міністерство охорони здоров’я. «Важливо перші дози вакцини отримати якнайшвидше, для того щоб ми могли почати вакцинувати медиків, які стоять на передовій боротьби з COVID-19», — резюмував Прем’єр-міністр.

За матеріалами kmu.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті