ФССУ профінансував для медиків 90 млн грн страхових виплат і 20 млн грн — за проходження ізоляції від COVID-19

22 Грудня 2020 11:17 Поділитися

Фонд соціального страхування України (ФССУ) здійснює всі страхові виплати для медичних працівників і членів їхніх родин в оперативному режимі після належного оформлення відповідних документів, які є підставою для виплат. Про це йдеться на урядовому сайті.

Станом на 21 грудня Фонд спрямував на страхові виплати медичним працівникам внаслідок інфікування COVID-19 та їхнім родинам понад 90 млн грн. «У цьому році Фонд реалізує державне завдання та здійснює додатковий соціальний захист застрахованих осіб, у тому числі медичних працівників. Зокрема, фінансує допомогу з тимчасової непрацездатності у разі захворювання на COVID-19, під час перебування на самоізоляції під медичним наглядом, а також здійснює страхові виплати медичним працівникам відповідно до Закону України № 1645 «Про захист населення від інфекційних хвороб», — зазначила Тетяна Михайленко, виконавчий директор ФССУ.

Так, окрім здійснених страхових виплат, вже понад 11 тис. медичних працівників пройшли оплачувану за кошти ФССУ ізоляцію від COVID-19, за що їм було виплачено майже 20 млн грн. За словами Т. Михайленко, на сьогодні до Фонду надійшла інформація від роботодавців про смерть 375 медичних та інших працівників внаслідок інфікування COVID-19. З них завершено розслідування щодо 161 випадку.

За матеріалами kmu.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті