Угоди з компаніями — виробниками вакцини проти COVID-19 будуть підписані найближчим часом — МОЗ

23 Грудня 2020 5:12 Поділитися

Міністерство охорони здоров’я України повідомляє, що з метою пришвидшення поставок вакцин проти COVID-19 в Україну відомство веде активні переговори із провідними компаніями-виробниками. Очікується, що відповідні угоди будуть підписані найближчим часом.

«Останні 4 міс МОЗ активно веде перемовини щодо поставок вакцин проти COVID-19. Окрім ініціативи COVAX, маємо домовленості з провідними компаніями — виробниками вакцин. Відповідні угоди з ними буде підписано найближчими тижнями. Деякі компанії-виробники вже гарантовано готові постачати вакцини в Україну, починаючи з липня 2021 р., але МОЗ веде перемовини щодо перенесення цих поставок на більш ранній термін», — зазначив Максим Степанов, очільник МОЗ.

Також він зазначив, що переговори щодо поставок вакцин проти COVID-19 в Україну ведуться на рівні Президента України, Уряду та МОЗ. «Жодних списків на отримання вакцини не існує. Кожна країна окремо домовляється про терміни поставки», — підкреслив М. Степанов, коментуючи інформацію, яка днями з’явилася в соцмережах, зокрема про те, що Україна нібито не потрапила до сотні країн, які першочергово отримають вакцину.

Міністр охорони здоров’я також поінформував, що Україна очікує поставки вакцини проти COVID-19 у рамках глобальної ініціативи COVAX наприкінці І — на початку ІІ кв. 2021 р. Загальна кількість доз, які надасть Україні ця програма, становитиме 8 млн доз, зокрема перший транш — 1,2 млн доз.

За матеріалами moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті