Схвалення концепції розвитку eHealth та реабілітація у сфері охорони здоров’я — підсумок брифінгу МОЗ

29 Грудня 2020 11:28 Поділитися

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов під час онлайн-брифінгу 29 грудня повідомив, що за минулу добу зафіксовано 6988 нових випадків COVID-19. Окрім того, за  добу в Україні:

  • госпіталізовано 1298 осіб;
  • летальних випадків — 232;
  • одужало 16 106 людей;
  • здійснено 43 585 тестувань, з яких методом полімеразної ланцюгової реакції — 25 965 та методом імуноферментного аналізу — 17 620.

Найбільшу кількість підтверджених випадків захворювання зареєстровано у м. Київ (953), Одеській (729), Полтавській (644), Львівській (555) та Запорізькій (514) областях.

Міністр також поінформував про те, що Президент України підписав Закон «Про реабілітацію у сфері охорони здоров’я», який Парламент ухвалив 3 грудня 2020 р. «Це достатньо важливий документ, який запроваджуватиме сучасну систему реабілітації у сфері охорони здоров’я. Реабілітація є невід’ємною частиною медичної допомоги», — зазначив він.

Також М. Степанов повідомив, що на засіданні Уряду 28 грудня було прийнято ряд рішень щодо розвитку системи охорони здоров’я, а саме: схвалено Концепцію розвитку електронної охорони здоров’я, метою якої є формування умов і засад розвитку eHealth в Україні. Реалізація Концепції передбачена до 2025 р.

М. Степанов зауважив, що в роботі над документом брала участь робоча група у складі понад 40 представників органів влади, бізнес-спільноти, міжнародних та громадських організацій та експертів. За його словами, Концепція — це важливий документ на шляху реформування сфери охорони здоров’я України.

Ще одним важливим рішенням було ухвалення постанови про затвердження положення про організацію освітнього процесу в закладах охорони здоров’я за участю науково-педагогічних працівників закладів вищої освіти, що здійснюють підготовку здобувачів вищої освіти у сфері охорони здоров’я. Цією постановою надається право науково-педагогічним працівникам надавати медичну допомогу в закладах охорони здоров’я, чого раніше не було передбачено законодавством.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*