МОЗ додатково виділить 1,3 млрд грн на закупівлю вакцини проти COVID-19

29 Грудня 2020 3:46 Поділитися

Комітет з питань бюджету (далі — Комітет) на своєму засіданні, яке відбулося 24 грудня, розглянув ряд питань щодо перерозподілу видатків державного бюджету на 2020 р. Комітет погодив виділення коштів для забезпечення здійснення деяких заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій та пандемій гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, передбачене постановою КМУ від 23.12.2020 р. № 1305.

Постановою, зокрема, пропонується збільшити видатки Фонду боротьби з COVID-19 за загальним фондом на 1,7 млрд грн, виділивши Міністерству охорони здоров’я додатково 1,377 млрд грн на закупівлю вакцини проти коронавірусної хвороби. Водночас передбачено скоротити видатки, які планувалося здійснити за рахунок Фонду боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19 за загальним фондом:

  • на придбання обладнання для приймальних відділень опорних закладів охорони здоров’я в госпітальних округах;
  • як допомогу Фонду соціального страхування України для виплати матеріального забезпечення та страхових виплат на безповоротній основі;
  • на державну підтримку сфери культури, туризму та креативних індустрій у зв’язку з дією обмежувальних заходів, пов’язаних із поширенням коронавірусу.

Також 3,242 млрд грн на надання Пенсійним фондом України одноразової матеріальної допомоги застрахованим особам, які можуть втратити доходи в разі повної заборони сфери їх діяльності внаслідок посилення обмежувальних заходів, буде виділено за рахунок спеціального Фонду боротьби з COVID-19, а не загального, як це передбачалося раніше.

За матеріалами iportal.rada.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті