Про запровадження жорсткого карантину було повідомлено заздалегідь — Максим Степанов

11 Січня 2021 10:53 Поділитися

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов під час онлайн-брифінгу 11 січня повідомив, що за минулу добу зафіксовано 4288 нових COVID-19, з яких 133 дитини та 184 медичних працівники. Окрім того, за минулу добу:

  • госпіталізовано — 1372 особи;
  • летальних випадків — 68;
  • одужали — 4819 осіб;
  • здійснено 16 061 тестування за добу, із них 12 043 — методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) та 4018 — методом імуноферментного аналізу (ІФА).

Найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована у м. Київ (371), Запорізькій (458), Київській (365), Одеській (312) та Миколаївській (293) областях.

Міністр повідомив, що у лікарнях, виділених для лікування COVID-19, станом на ранок понеділка перебувають 22 188 пацієнтів. Окрім того, за минулий тиждень госпіталізували 15 110 пацієнтів, у той же час виписали 15 882 особи.

Глава відомства зазначив, що постанова щодо введення карантину була прийнята 9 грудня 2020 р. «Ми заздалегідь прийняли документ та пояснили, що дозволятиметься, а що ні під час запровадження локдауну з 8 по 24 січня. Ми розповіли, які товари будуть у вільному доступі, тобто які магазини будуть працювати, зокрема це ті, які займаються реалізацією продуктів харчування. Протягом грудня ми детально все розповідали про карантин. Тому я вважаю, що до цих 16 днів, які ми відвели для карантину, можна було заздалегідь підготуватися», — наголосив він.

М. Степанов поінформував і про те, що надалі розповідатиме про складові системи охорони здоров’я, їх функціонування та чому вони важливі для українців. «Розпочну з теми, яка є відносно новою для української медицини та яка розпочала розвиватися лише з минулого року, мова йде про трансплантацію. Щороку в Україні близько 5 тис. людей потребують пересадки органів чи тканин. Але донедавна українські медичні заклади не могли надавати відповідну допомогу нашим пацієнтам, які були вимушені їхати за кордон для отримання такої допомоги», — зауважив міністр та додав, що протягом останніх 10 років існує програма «Лікування українців за кордоном», фінансування якої протягом цього періоду збільшилося в декілька разів.

За словами міністра, надзвичайно важливим є здобуття Україною трансплантаційної незалежності, що допоможе кожному громадянину, який потребуватиме пересадку органів чи тканин, зробити її в Україні, а не за кордоном.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті