Посилений карантин з 8 до 24 січня покликаний знизити динаміку захворюваності на COVID-19 — Денис Шмигаль

13 Січня 2021 5:55 Поділитися

Під час засідання Уряду, яке відбулося 13 січня, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль наголосив на необхідності запроваджених карантинних заходів після Різдвяних свят та зупинився на основних тезах щодо цих обмежень.

За його словами, в багатьох виникає питання щодо доцільності запровадження так званого карантину зимових канікул. «Більшість Європейських країн запровадили локдаун у грудні 2020 р. та наразі продовжують його. Ми розуміли, що грудень — це найбільш активний місяць з точки зору економіки, тому закрити країну на жорсткий карантин у грудні означало б завдати значно більшого удару економіці, ніж у січні, коли ділова активність суттєво падає. До того ж показники дозволяли впровадити такі обмеження», — наголосив Д. Шмигаль.

За його словами, в Україні запроваджено більш м’яку модель посилених карантинних заходів з 8 до 24 січня. Про це було заздалегідь повідомлено, аби бізнес усе спрогнозував на майбутнє та підприємці мали можливість підготуватися.

Окрім того, очільник Уряду зауважив, що є також багато нарікань стосовно того, чому неможливо придбати непродовольчі товари в супермаркетах. «Усе через те, що це збільшує мобільність населення, це також означає, що люди проводитимуть більше часу в магазині та, відповідно, це більша можливість перетнутися з тим, хто хворіє на COVID-19 без симптомів», — прокоментував він. Отже, посилений карантин з 8 до 24 січня спрямований на зниження динаміки захворюваності та дозволить спокійно увійти в процес вакцинації.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті