Уряд має бути готовим до початку вакцинації за всіма питаннями — Володимир Зеленський

18 Січня 2021 2:46 Поділитися

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час традиційної селекторної наради з питань запобігання поширенню коронавірусної інфекції COVID-19, яка відбулася 18 січня під головуванням Президента України Володимира Зеленського повідомив, що Кабінет Міністрів провів порівняння карантинних обмежень в Україні з такими 18 європейських країн, і український карантин виявився найбільш м’яким.

Прем’єр-міністр також зазначив, що Уряд за дорученням Президента України підготував інформацію щодо того, які карантинні обмеження діють в інших країнах.

«Ми порівняли 18 європейських країн за індексом жорсткості, який враховує низку показників. Для прикладу, в Італії цей індекс становить 87,9, у Німеччині — 85,1, у Греції — 84, в Австрії — 78, у Польщі — 71. Україна серед 18 країн посідає 16-те місце й має індекс жорсткості 61,5. Тобто в нас один з найнижчих показників жорсткості карантинних обмежень», — підкреслив Д. Шмигаль.

Зі свого боку Президент наголосив, що Уряд має бути готовий до початку вакцинації за всіма питаннями. «Першими мають бути вакциновані медичні працівники, військові, люди літнього віку, оскільки вони — в основній групі ризику. Знаю, що Міністерство охорони здоров’я активно готується до підписання перших контрактів. Люди повинні знати чітко, коли починається вакцинація, як вона відбуватиметься, і знати, що держава про них піклуватиметься. Вакцинація — це виклик для всього світу, і скрізь, у кожній країні уряди зустрічаються з новими викликами. Ми повинні насамперед думати про людей», — зазначив Глава держави.

За матеріалами president.gov.ua,

фото із сайту Президента України

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті