Найближчим часом Уряд прийме постанову щодо договорів керованого доступу — Максим Степанов

19 Січня 2021 11:40 Поділитися

За даними Цент­ру громадського здоров’я України, станом на 19 січня в Україні зафіксовано 3939 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19, з них 131 дитина та 238 медичних працівників. Кількість активних хворих становить 271 651 особу.

Також за останню добу госпіталізовано 801 особу, одужали 15 052 особи, летальних випадків 177. Здійснено 33 400 тестувань, з яких 18 734 — методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) та 14 666 — методом імуноферментного аналізу (ІФА).

За останню добу найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована у м. Київ (637), Одеській (453), Запорізькій (449), Харківській (237) та Черкаській (208) областях.

За весь час пандемії в Україні захворіли 1 167 655 осіб; одужали 886 248 осіб; летальних випадків — 21 046; проведено ПЛР-тестувань — 5 983 122.

19 січня під час брифінгу Максим Степанов, міністр охорони здоров’я України, повідомив, що при розробці номенклатури ліків для лікування онкологічних захворювань, які закуповуватимуться у 2021 р., враховано близько 30 пропозицій провідних українських онкологів. Завдяки цьому до 67 позицій препаратів, які закуповувалися раніше, додалося ще 9 позицій лікарських засобів «другої» та «третьої» лінії лікування онкологічних захворювань. Мова йде про ліки, які використовуватимуться при лікуванні раку молочної залози, раку крові, пухлин головного мозку тощо.

Також він додав, що з прийняттям Порядку проведення державної оцінки медичних технологій закупівлі оригінальних (інноваційних) ліків відбуватимуться після завершення процедури оцінки медичних технологій (ОМТ). Окрім цього, найближчим часом Урядом планується запровадити можливість укласти з виробником ексклюзивний договір на поставку оригінального (інноваційного) лікарського засобу після завершення ОМТ.

Під час брифінгу М. Степанов відповів на питання ЗМІ стосовно того, чи використовуються в Україні російські ПЛР-тести. Він запевнив, що використовуються різні тест-системи для діагностики COVID-19, але не російського виробництва. Більшість ПЛР-тестів на сьогодні закуповується в україн­ського виробника «Українські генетичні технології» для державних та приватних замовлень. Однак при цьому він запевнив, що в Україну 3 російські виробники постачають ПЛР-тести, які використовуються в приватних цілях і обсяг їх використання в Украї­ні становить 0,5% від загальної кількості. Міністр зауважив, що держава дані тести не закуповувала та не збирається це робити.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті