Кабмін затвердив віднесення «Центру мікрохірургії ока» до сфери управління МОЗ

21 Січня 2021 11:15 Поділитися

Кабінет Міністрів України за ініціа­тивою МОЗ затвердив низку постанов, однією з яких офтальмологічну лікарню «Центр мікрохірургії ока» віднесено до сфери управління МОЗ. Про це йдеться на сайті МОЗ України.

«Центр мікрохірургії ока» включено до переліку закладів та програм охорони здоров’я, видатки на які здійснюються з державного бюджету. Завдяки цьому рішенню цільове фінансування медичного закладу відбуватиметься за рахунок державного бюджету за бюджетними програмами МОЗ», — повідомив Максим Степанов, міністр охорони здоров’я. Протягом 6 міс з дати підписання акта приймання-передачі МОЗ має забезпечити відповідність «Центру мікрохірургії ока» конкретному переліку вимог.

Також Уряд ухвалив проєкт постанови «Про затвердження Порядку здійснення медичного обслуговування учнів закладів загальної середньої освіти». Його реалізація забезпечить проведення медичного огляду учнів, моніторингу стану їхнього здоров’я, здійснення профілактичних заходів у закладах освіти незалежно від підпорядкування, типу і форми власності.

Нагадаємо, що під час засідання Уряду 20 січня було схвалено проєкт постанови «Про затвердження Технічного регламенту на косметичну продукцію», який сприятиме підвищенню якості та безпеки косметичної продукції завдяки виключенню зі складу мутагенних та канцерогенних речовин, а також гармонізації технічного регулювання косметичної продукції в Україні з європейським законодавством.

За матеріалами moz.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті