Прогнозується зростання світового ринку препаратів для лікування ревматоїдного артриту

01 Лютого 2021 5:31 Поділитися

За оцінками аналітичної компанії «GlobalData», світовий ринок препаратів для лікування ревматоїдного артриту до кінця 2029 р. може сягнути 29,1 млрд дол. США порівняно з 26,2 млрд дол. у 2019 р. на 8 найбільших ринках (США, Франція, Німеччина, Італія, Іспанія, Великобританія, Японія та Австралія).

Як зазначає Роуз Йоахім (Rose Joachim), старший аналітик компанії, основним драйвером зростання ринку виступатиме лонч та зростання обсягів продажу нових лікарських засобів, зокрема інгібіторів янус-кінази (JAK). Так, очікується, що обсяги продажу JAK-інгібітора Rinvoq (упадацитиніб; AbbVie) за підсумками 2029 р. становитиме 2,2 млрд дол.

На пізніх стадіях клінічних досліджень знаходяться біологічні препарати: інгібітор фактора некрозу пухлин озоралізумаб японської фармацевтичної компанії Taisho, інгібітор інтерлейкіну-6 олокізумаб компанії R-Pharm та інгібітор гранулоцитарно-макрофагального колонієстимулюючого фактора отилімаб компанії GlaxoSmithKline. На завершальній стадії R&D також знаходиться інгібітор тирозинкінази Брутона для перорального застосування, фенебротиніб, від Roche/Genentech. За прогнозами, обсяги продажу цих 4 препаратів за підсумками 2029 р. сумарно можуть становити до 5% світового ринку препаратів для лікування ревматоїдного артриту.

Стримуючим зростання ринку фактором виступатиме завершення строку патентного захисту деяких біологічних препаратів і, відповідно, розвиток сектору біосимілярів. Тож загалом зростання ринку препаратів для лікування ревматоїдного артриту оцінюється як досить помірне. Згідно з прогнозами частка біосимілярів у структурі ринку біологічних препаратів з 2019 по 2029 р. збільшиться з 5 до 28%.

За матеріалами globaldata.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті