Верховна Рада прийняла за основу проєкт закону про систему громадського здоров’я

04 Лютого 2021 5:01 Поділитися

Верховна Рада України під час пленарного засідання 4 лютого прийняла в першому читанні за основу проєкт закону № 4142 «Про систему громадського здоров’я».

Зокрема, документом передбачено створення системи громадського здоров’я в Україні та визначаються основні засади її організації та функціонування. Також законопроєктом пропонується створити мережу територіальних центрів контролю та профілактики захворювань, які мають стати складовою національної системи біологічної безпеки та захисту.

Законопроєкт прийнято в першому читанні з урахуванням пропозицій Комітету Верховної Ради України з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування, згідно з якими замість створення на базі Центру громадського здоров’я (ЦГЗ) служби з боротьби з біологічними загрозами для реагування на такі загрози, вирішено наділити повноваженнями ЦГЗ та підсилити його мережею регіональних центрів контролю та профілактики захворювань.

Крім того, із законопроєкту виключено розділ щодо вакцинації, тобто питання щеплення, як і раніше, регулюватимуться чинним законом «Про захист населення від інфекційних хвороб», прийнятим у 2000 р.

За матеріалами iportal.rada.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті