Україна отримає 90 млн грн від Світового банку за умови досягнення певних показників вакцинації населення

09 Лютого 2021 2:19 Поділитися

Міністерство фінансів України інформує, що спільно з МОЗ та Світовим банком наразі напрацьовуються питання можливої реалізації проєкту «Екстрене реагування на COVID-19 та вакцинація в Україні», відповідно до якого сума позики для України становитиме 90 млн дол. США.

«Міністерство фінансів підтримує ініціативи Світового банку з реалізації спільного з МОЗ проєкту «Екстрене реагування на COVID-19 та вакцинація в Україні. Однак варто розуміти, що це кредитні кошти, а тому їх спрямування має бути обґрунтованим та раціональним. Окрім того, маємо максимально виконати всі зобовʼязання, щоб покращити інвестиційний мікроклімат в Україні», — повідомив заступник міністра фінансів Роман Єрмоличев.

Також було обговорено питання підтримки сфери охорони здоров’я в частині проведення вакцинації проти COVID-19, що передбачає поповнення загального фонду Державного бюджету. Йдеться про те, що показником виконання буде визначення відсотку осіб групи ризику, які отримали вакцину проти COVID-19 у відповідній кількості доз. Отже, за умови проведення вакцинації 10 млн осіб, які належать до групи ризику, Україна зможе отримати компенсацію в обсязі 30 млн дол.

За матеріалами mof.gov.ua,
фото із сайту Мінфіну

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті