Для видачі лікарняних закладам охорони здоров’я не потрібна додаткова акредитація — ДРС

17 Лютого 2021 10:10 Поділитися

Державна регуляторна служба Украї­ни (ДРС) повідом­ляє про направлення до МОЗ України рішення ДРС про необхідність скасування вимоги щодо обов’язкової акредитації для закладів охорони здоров’я, які видають листки непрацездатності.

ДРС відреагувала на звернення та встановила, що відповідно до законодавства заклади охорони здоров’я можуть добровільно проходити акредитацію незалежно від форми власності.

Однак згідно з наказом МОЗ від 09.04.2008 р. № 189 для проведення експертизи тимчасової непрацездатності для подальшої видачі листка непрацездатності заклади охорони здоров’я, окрім ліцензії на право провадження господарської діяльності з медичної практики, повинні мати сертифікат державної акредитації закладу охорони здоров’я незалежно від форм власності. У ДРС зазначають, що такі вимоги створюють додаткове необґрунтоване навантаження на заклади охорони здоров’я.

У відомстві звертають увагу, що рішення ДРС про усунення порушень принципів державної регуляторної політики має бути виконано у 2-місячний строк з дня прийняття цього рішення. У випадку, якщо МОЗ не виконає рішення ДРС, дія окремих положень зазначеного регуляторного акта зупиняється наступного дня після закінчення строку для виконання такого рішення.

За матеріалами drs.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті