Зіркова п’ятірка від Alpen Pharma: 15 років піклується про найдорожче — крихіток України!

Народження дитини перевертає весь ваш світ — те, що колись здавалося важливим, втрачає своє значення, радикально змінюються пріоритети. І ось ви вже переживаєте найменше нездужання вашого маленького сонечка у сто разів тяжче, ніж своє власне. Тому, здавалося б, нормальне фізіологічне явище, таке як прорізування зубів, стає справжнім викликом для молодих батьків, які всіма доступними методами намагаються втамувати біль сина чи доні. У хід йде все — звичайні та охолоджені гризунки, гелі та знеболювальні сиропи. Однак усі ці підходи мають свої недоліки, тому не дивно, що кожна друга* мама в Україні протягом останніх 15 років обирає ДЕНТОКІНД компанії Alpen Pharma для зменшення вираженості симптомів, пов’язаних із прорізуванням зубів, який характеризується сприятливим профілем безпеки та ефективно усуває дискомфорт малечі при прорізуванні зубів. Завдяки такій популярності ДЕНТОКІНД впевнено утримує лідируючу позицію у своїй конкурентній групі** у грошовому вираженні за підсумками 2020 р. Поряд із препаратом ДЕНТОКІНД — безумовним хітом серед молодих мам, компанія Alpen Pharma пропонує ще низку лікарських засобів для здоров’я найменших пацієнтів — ДОРМІКІНД, ІМУНОКІНД, КІНДІНОРМ Н, ЕНТЕРОКІНД, кожен з яких вже протягом 15 років впевнено користується довірою серед педіатрів та молодих батьків. Тож натхненна успіхом Alpen Pharma вирішила зробити подарунок всій Україні та цього ювілейного року презентувати розширення лінійки лікарських засобів, призначених для найменших, об’єднавши їх під брендом AlpeKid. На думку представників компанії, це дозволить ще більше допомагати молодим батькам у піклуванні за малюком, вивів­ши його на якісно новий рівень.

БОЛІСНЕ ПРОРІЗУВАННЯ ЗУБІВ: ЛІКУВАТИ НЕМОЖЛИВО ТЕРПІТИ

Поява першого зуба, мабуть, — одна із най­очікуваніших подій для молодих батьків. На жаль, часто радість від цієї знаменної події затьмарена дискомфортом та болісними відчуттями під час прорізування зубів. Хоча прорізування зубів є фізіологічним процесом, приблизно у половини дітей він пов’язаний із погіршенням самопочуття різного ступеня вираженості.

Прорізування молочних зубів, як правило, починається в 6–7-місячному віці і може тривати до 2,5–3 років. Дослідження свідчать, що приблизно у 16% дітей перші зуби з’являються у віці до 6 міс, у 63% — 6–8 міс, у 16% — 9–10 міс і у 5,2% — 11–12 міс (Клещенко Е.И. и соавт., 2017).

Вчасне прорізування зубів у дітей вважається одним із показників нормального розвитку. Терміни прорізування молочних зубів залежать від спадковості, здоров’я матері у період вагітності, якості лактації, особливостей організму дитини та її харчування. У дівчаток зуби, як правило, прорізуються раніше, ніж у хлопчиків. Зазвичай зуби з’являються з двох боків одночасно, частіше на нижній щелепі; причому болючою може бути поява як різців, так і інших зубів, особливо іклів.

Прорізування зубів — надзвичайно складний процес. До моменту прорізування зуба відбувається розсмоктування ділянки кістки, що покриває коронку зуба. Такі ж процеси відзначаються і в яснах. Під час росту кореня зуба також йде перебудова кістки і поступове поглиблення зубної альвеоли. Одночасно з цим відбуваються морфологічні зміни тканин, що оточують зуб: посилення кровотоку, зміна судинної проникності, збільшення продукції основної речовини пульпи і періодонту.

Основними проявами прорізування молочних зубів у малюків є запалення ясен, біль, підвищене слиновиділення, порушення характеру випорожнень. Нерідко підвищується температура тіла, дитина стає примхливою, капризує, погано спить. При цьому підвищення температури буває не вище 38 °С і триває не більше 1–2 днів. Воно зумовлене виділенням біологічно активних речовин у зоні росту зуба і минає самостійно незабаром після прорізування зуба. Зміна конси­стенції в бік розрідження або почастішання стулу зумовлена виділенням великої кількості слини, що стимулює перистальтику кишечнику. Середня тривалість «неспокійного» періоду у зв’язку з прорізуванням одного зуба становить близько 8 днів. Це і визначатиме тривалість терапії.

За даними різних досліджень, поява слинотечі, підвищення температури тіла, бажання кусатися, дерматиту на підборідді, щоках, шиї, пов’язаного із подразненням слиною, риніту, вологого кашлю і послаблення стулу на тлі прорізування зубів відмічають у 35–60% дітей (Захарова И.Н. и соавт., 2016). При цьому застосовують лікарські засоби при прорізуванні зубів у дітей 84% батьків (Клещенко Е.И. и соавт., 2017).

У терапії даного стану застосовують масаж ясен, аплікації на ясна місцевих анестетиків. Крім цього, для поліпшення загального стану і зниження температури тіла застосовуються такі препарати, як парацетамол. Втім часте застосування цих засобів може призвести до розвитку небажаних побічних і токсичних ефектів (Ильенко Л.И. и соавт., 2010). Більше того, не завж­ди всі перелічені вище заходи дають бажаний результат.

Гелі, що застосовуються для зменшення вираженості симптомів при прорізуванні зубів, містять місцеві анестетики, протизапальні препарати, рослинні екстракти. Однак тут треба бути гранично обережними. Гелі з анестетиками містять лідокаїн або бензокаїн, які підвищують ризик розвитку алергічних реакцій. Дослідження показали: гелі контактують з яснами короткий час, а потім дитина ковтає їх. Цього часу не вистачає для знеболювання, однак при частому застосуванні дитина ковтає занадто велику кількість гелю, що може призвести до судом, тяжких порушень роботи головного мозку, проблем із серцем. Застосування гелів, що містять холіну саліцилат, може викликати розвиток синдрому Рея. Таким чином, ризики і побічні ефекти від неналежного або тривалого застосування гелів переважають потенційну користь від використання цих засобів (Клещенко Е.И. и соавт., 2017).

При прорізуванні зубів можна використовувати лікарські засоби природного походження. У ході клінічних досліджень показано, що комплексні препарати є ефективними та мають сприятливий профіль безпеки. Оскільки симптоми прорізування зубів не є специфічними, виникає ризик пізньої діагностики функціональних порушень шлунково-кишкового тракту, гострих респіраторних, кишкових інфекцій, перебіг яких маскується під прорізуванням зубів. Важливо, що призначення комплексних препаратів природного походження дозволяє провести диференційний діагноз між прорізуванням зубів та гострою респіраторною інфекцією. Якщо патологічні симптоми пов’язані із прорізуванням зубів, то вони, як правило, купіруються або зменшується їх вираженість протягом 2 діб від початку лікування комплексними препаратами. Якщо на тлі терапії через 1–2 дні немовляті не стає краще, необхідно переглянути лікувальну тактику в бік лікування гострої респіраторної інфекції (Захарова И.Н. и соавт., 2016).

Одним із таких комплексних препаратів, що містить компоненти природного походження, є лікарський засіб ДЕНТОКІНД, що випускається у формі таблеток. До складу ДЕНТОКІНД входять наступні компоненти: беладона (Belladonna) D6; ромашка (Chamomilla), ферум фосфорікум (Ferrum phosphoricum) D6; сірчиста печінка (Hepar sulfuris) D12; простріл луговий (Pulsatilla pratensis) D6. Препарат призначають дітям віком до року при гострих симптомах по 1 таблетці щогодини (не більше 6 таблеток на добу), далі по 1 таблетці 3 рази на добу (попередньо таблетку можна розчинити у чайній ложці води). Дітям віком 1–6 років ДЕНТОКІНД призначається по 2 таблетки через годину, але не більше 12 таб­леток на добу. Після ослаблення симптоматики дають препарат по 2 таблетки 3 рази на добу. Його необхідно розсмоктувати повільно в ротовій порожнині за 20–30 хв до їди. Дітям віком до 3 років таблетки розчиняють у чайній ложці води.

Курс лікування: 2–4 дні у кожному випадку прорізування зубів. Залежно від кожного індивідуального випадку прорізування зубів можливі безперервні переходи від курсу до курсу або повторення курсів.

Ефективність ДЕНТОКІНД вивчалася у низці досліджень. Так, показано, що прийом препарату ДЕНТОКІНД дає швидкий ефект, який проявився в зникненні практично всіх патологічних симптомів вже до 3-ї доби від початку лікування і поліпшення процесу прорізування зубів (Ильенко Л.И. и соавт., 2010). На 7-й день застосування практично всі батьки оцінили ефект ДЕНТОКІНД як повну відсутність скарг або значне поліпшення в 99% випадків, що повністю співпало з думкою лікарів. Крім того, виявлено, що комплаєнс між лікарем і батьками, лікарем і дитиною частіше дотримувався при призначенні таблетованих форм препарату ДЕНТОКІНД порівняно із препаратом у формі ректальних супозиторіїв. Переносимість препарату була хорошою. ДЕНТОКІНД не викликав побічних дій. Таким чином, у результаті проведеного дослідження доведено, що ДЕНТОКІНД є ефективним лікарським засобом зі сприятливим профілем безпеки, що може бути рекомендованим для полегшення симптомів, пов’язаних із прорізуванням зубів у дітей (Ильенко Л.И. и соавт., 2010).

Враховуючи дані досліджень, не дивним є той факт, що ДЕНТОКІНД користується довірою лікарів та популярністю серед молодих батьків. Так, за останні 15 років було реалізовано майже 1,5 млн упаковок препарату*. За ці роки у нашій країні, за даними Державної служби статистики України, народилося більше 6 млн дітей. У той же час близько 40% дітей страждають від дискомфорту та болю при прорізуванні зубів за даними літератури (Клещенко Е.И. и соавт., 2017). Відповідно, можна припустити, що із згаданих 6 млн дітей приблизно у 2,4 млн відмічалося болюче прорізування зубів. Враховуючи наведені вище факти, можна припустити, що ДЕНТОКІНД обирала для своєї дитини приблизно кожна друга українська мама протягом останніх 15 років.

ДОРМІКІНД, ІМУНОКІНД, КІНДІНОРМ Н ТА ЕНТЕРОКІНД ПІКЛУЮТЬСЯ ПРО ЗДОРОВ’Я ВАШОГО МАЛЮКА

Разом із ДЕНТОКІНД ювілей цього року святкують ще чотири препарати, призначені для застосування у наймолодших пацієнтів — ДОРМІКІНД, ІМУНОКІНД, КІНДІНОРМ Н та ЕНТЕРОКІНД. Усі разом вони здатні підставити своє плече при одних із найбільш поширених захворювань, що можуть спіткати малечу у перші роки життя, та допомогти батькам у піклуванні про найдорожче – здоров’я, комфорт та благополуччя їхньої дитини.

ІМУНОКІНД надзвичайно актуальний саме зараз — у зимово-весняний період, коли імунний захист організму так потребує підтримки, адже активні компоненти ІМУНОКІНД сприяють формуванню та зміцненню імунітету. Так, ІМУНОКІНД показаний для підтримки імунної системи при частих і рецидивуючих гострих інфекційно-запальних захворюваннях дихальних шляхів.

ДОРМІКІНД прийде на допомогу, якщо малюк неспокійний та погано спить. Препарат показаний при станах занепокоєння, збудження та безсоння у дітей віком до 6 років. Активні компоненти ДОРМІКІНД ефективні при таких симптомах, як нервозність, дратівливість, відчуття тривожності. Для старших дітей у разі порушення концентрації уваги, підвищеної збудливості, непосидючості, труднощів у навчанні, розладів сну і станів загальної слабкості підійде препарат КІНДІНОРМ Н, який усуває поведінкові та когнітивні розлади у дітей та дорослих. КІНДІНОРМ Н чинить заспокійливу і стабілізуючу дію на психічний стан пацієнта.

Ще один актуальний препарат «дитячої лінійки» компанії Alpen Pharma — ЕНТЕРОКІНД, що застосовується при кишкових розладах, які супроводжуються болем у животі (у тому числі кишковими коліками) і метеоризмом.

ALPEKID — БО УКРАЇНСЬКІ ДІТИ ЗАСЛУГОВУЮТЬ НА НАЙКРАЩЕ!

Безумовно, приємно, коли твої найщиріші зусилля конвертуються у вдячність мільйонів маленьких пацієнтів та їх батьків. Це не може не надихати! Тому на честь 15-річного ювілею «дитячої лінійки», представленої препаратами ДЕНТОКІНД, ДОРМІКІНД, ІМУНОКІНД, КІНДІНОРМ Н та ЕНТЕРОКІНД, компанія Alpen Pharma вирішила зробити подарунок для всієї України та анонсувати розширення асортименту препаратів, призначених для застосування у дітей, під загальним брендом AlpeKid. Сподіваємося, що тепер піклування про здоров’я та благополуччя малечі стане ще легшим! Будьте здорові!

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»
*В Україні з 2007 р. продано майже 1,5 млн упаковок препарату ДЕНТОКІНД, за даними аналітичної системи дослідження ринку «Фармстандарт»/«PharmXplorer» компанії «Proxima Research». За даними Державної служби статистики України, з 2007 по 2020 р. в Україні народилося понад 6 млн дітей. Болісне прорізування зубів відзначається у 39% дітей (Клещенко Е.И. и соавт., 2017). Тобто в 2007–2020 рр. у 2,4 млн дітей могло спостерігатися болісне прорізування зубів. Відповідно, приблизно кожна друга мама дитини із болісним прорізуванням зубів обирала ДЕНТОКІНД.
**А01АD11 відповідно до АТС-класифікації, за даними аналітичної системи дослідження ринку «Фармстандарт»/«PharmXplorer» компанії «Proxima Research».

Якщо Ви хочете повідомити про виникнення побічної реакції та/або маєте запитання стосовно медичної інформації та/або скарги на якість лікарського засобу: Дентокінд, Дормікінд, Ентерокінд, Кіндінорм Н, будь ласка, надсилайте лист на електронну адресу: [email protected].

Інформація для професійної діяльності медичних і фармацевтичних працівників. Скорочені інструкції для застосування препаратів.

ДЕНТОКІНД. Склад. Діючі речовини: 1 таблетка містить Belladonna D6 — 15 мг, Chamomilla D6 — 15 мг, Ferrum phosphoricum D6 — 15 мг, Hepar sulfuris D12 — 15 мг, Pulsatilla D6 — 15 мг. Лікарська форма. Таблетки. Фармакотерапевтична група. Комплексний гомеопатичний препарат. Показання. Болісні явища при прорізуванні зубів, що супроводжуються оталгією (вушним болем), болісною чутливістю ясен, пропасницею і діареєю. Протипоказання. Підвищена чутливість до будь-яких компонентів препарату. Побічні реакції. Можливі алергічні реакції, можливе тимчасове погіршення симптомів. При виникненні будь-яких небажаних реакцій слід припинити застосування препарату та обов’язково звернутися до лікаря. Р.п. № UA/5193/01/01. Термін дії необмежений з 16.12.2020 р.

ДОРМІКІНД. Склад. Діючі речовини: 1 таблетка містить Cypripedium pubescens D4 — 15 мг; Magnesium carbonicum D10 — 20 мг; Zincum valerianicum D12 — 15 мг. Лікарська форма. Таблетки. Фармакотерапевтична група. Комплексний гомеопатичний препарат. Показання. Стани занепокоєння, збудження та безсоння у дітей віком до 6 років. Протипоказання. Підвищена чутливість до компонентів препарату. Побічні реакції. Можливі алергічні реакції. При виникненні будь-яких небажаних реакцій слід припинити застосування препарату та звернутися до лікаря. Р.п. № UA/4951/01/01. Термін дії необмежений з 16.01.2021 р.

ІМУНОКІНД. Склад. Діючі речовини: 1 таблетка містить Calcium carbonicum Hahnemanni D6 — 20 мг, Calcium fluoratum D6 — 20 мг, Calcium phosphoricum D6 — 20 мг, Sulfur jodatum D12 — 20 мг. Лікарська форма. Таблетки. Фармакотерапевтична група. Комплексний гомеопатичний препарат. Показання. Підтримка імунної системи при частих і рецидивуючих гострих інфекційно-запальних захворюваннях дихальних шляхів. Протипоказання. Підвищена чутливість до компонентів препарату. Побічні реакції. Можливі алергічні реакції. При виникненні будь-яких небажаних реакцій слід припинити застосування препарату та звернутися до лікаря. Р.п. № UA/5397/01/01. Термін дії необмежений з 16.12.2020 р.

КІНДІНОРМ Н. Склад. Діючі речовини: для 10 г гранул використано Chamomilla D12 — 25 мг, Kalium phosphoricum D6 — 25 мг, Staphisagria D12 — 25 мг, Valeriana D6 — 25 мг. Лікарська форма. Гранули. Фармакотерапевтична група. Комплексний гомеопатичний препарат. Показання. Поведінкові розлади у дітей та дорослих, що супроводжуються порушенням концентрації уваги, підвищеною збудливістю, непосидючістю, труднощами в навчанні, розладами сну або загальною слабкістю. Протипоказання. Підвищена чутливість до компонентів препарату. Побічні реакції. Можливі алергічні реакції. При виникненні будь-яких небажаних реакцій слід припинити застосування препарату та звернутися до лікаря. Р.п. № UA/12080/01/01. Термін дії необмежений з 27.04.2017 р.

ЕНТЕРОКІНД. Склад. Діючі речовини: 100 г розчину містять Chamomilla D6 — 10 г, Cina D6 — 10 г, Colocynthis D6 — 10 г, Lac defloratum D6 — 10 г, Magnesium chloratum D6 — 10 г. Лікарська форма. Розчин оральний. Фармакотерапевтична група. Комплексний гомеопатичний препарат. Показання. Функціональні кишкові розлади, що супроводжуються болем у животі (у тому числі кишковими коліками) і метеоризмом. Протипоказання. Підвищена чутливість до компонентів препарату. Побічні реакції. Можливі алергічні реакції. При виникненні будь-яких небажаних реакцій слід припинити застосування препарату та звернутися до лікаря. Р.п. № UA/4953/01/01. Термін дії з 24.06.2016 до 24.06.2021 р. Виробник. Дойче Хомеопаті-Уніон ДХУ-Арцнайміттель ГмбХ & Ко. КГ/Deutsche Homoeopathie-Union DHU-Arzneimittel GmbH & Co. KG. Або Др. Густав Кляйн ГмбХ & Ко. КГ/ Dr. Gustav Klein GmbH & Co. KG.

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті