Володимир Зеленський наголошує на підвищенні темпів вакцинації проти COVID-19

09 Березня 2021 3:21 Поділитися

Питання вакцинації проти COVID-19 в Україні та ситуацію з протидією поширенню коронавірусу обговорили на традиційній селекторній нараді під головуванням Президента Володимира Зеленського, яка відбулася 9 березня. Про це йдеться на сайті Президента України.

Глава держави наголосив, що країні потрібно підвищити темпи вакцинації. Для цього він запропонував залучити мобільні бригади та ресурси інших відомств, окрім МОЗ, і ретельніше реагувати на випадки дезінформації про щеплення. «Найправильнішою відповіддю на сьогоднішнє зростання кількості хворих на коронавірусну інфекцію є вакцинація, а не локдаун. Саме це є рішенням, щоб не було більшого приросту хворих. Ми наближаємося до середини березня, і маємо надати більше можливостей людям отримати перші дози вакцини, особливо якщо вони працюють на передовій боротьби з коронавірусом», — зазначив він.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов звернув увагу на необхідність тіснішої співпраці з головами обласних державних адміністрацій. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що відомство підготувало 50 мобільних бригад, які допоможуть у проведенні вакцинації.

Також Прем’єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що за попередній тиждень, якщо порівняти з позаминулим, збільшилася кількість госпіталізацій хворих на коронавірус — майже 21 000 проти 17 600. На сьогодні зайнято 29 573 ліжка. Загалом під COVID-19 виділено 70 157 ліжок, з яких 60 000 забезпечені киснем. Зросла також кількість зайнятих реанімаційних ліжок — з 1,5 до 2 тис., що, у свою чергу, означає, що кількість тяжких випадків збільшується.

«В Україні продовжується адаптивний карантин. В областях зі значним поширенням COVID-19 запроваджений червоний рівень. Це Івано-Франківська, Чернівецька, Закарпатська й Житомирська області. Також майже 10 областей перебувають у помаранчевій зоні й близькі до червоного рівня», — наголосив Д. Шмигаль.

Крім того, у Міністерстві охорони здоров’я повідомили про стабілізацію ситуації на Прикарпатті. М. Степанов, зі свого боку, додав, що й надалі активно проводить перемовини щодо отримання Україною вакцин від COVID-19.

За матеріалами president.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті