У ПМГ-2021 передбачено понад 11 млрд грн на боротьбу з COVID-19

17 Березня 2021 11:16 Поділитися

Національна служба здоров’я України (НСЗУ) інформує, що у лютому 2021 р. в Україні було госпіталізовано 41 875 пацієнтів з COVID-19, це на 190 осіб більше, ніж у січні. Ще майже 5 тис. пацієнтів продовжили лікування, розпочате у січні.

На сьогодні договір з НСЗУ на стаціонарне лікування пацієнтів з COVID-19 мають 518 медичних закладів. Найбільша їх кількість у Дніпропетровській та Івано-Франківській областях — 28, по 27 — у Вінницькій, Тернопільській, Полтавській областях та м. Київ. У січні 2021 р. НСЗУ виплатила спеціалізованим закладам понад 1 млрд 445 млн грн за стаціонарну допомогу пацієнтам з COVID-19.

НСЗУ також нагадує, що в безоплатний пакет послуг з лікування пацієнтів із COVID-19 у стаціонарі включено:

  • тестування на COVID-19;
  • лабораторні та інструментальні дослідження;
  • медичну допомогу відповідно до галузевих стандартів;
  • кисневу підтримку, інтенсивну терапію за необхідності;
  • медикаментозну терапію та знеболення за потреби тощо. Усі ліки, передбачені національним протоколом лікування COVID-19, включені до тарифу, за яким НСЗУ оплачує послуги медичних закладів.

У Програмі медичних гарантій (ПМГ)–2021 передбачено понад 11 млрд грн на боротьбу з COVID-19, з них майже 9 млрд грн — на стаціонарну допомогу, майже 1,5 млрд грн — на вакцинацію та ще 706 млн грн — на готовність реагувати на інфекційні захворювання та епідемії.

Стосовно контрактування за пакетом вакцинації, то НСЗУ укладає договори із чітко визначеними медичними закладами, спроможними здійснити вакцинацію. На сьогодні понад 300 закладів вже подали більше 300 пропозицій. Понад 80 з них підтверджені і очікують на проєкт договору.

Пакет стаціонарного лікування пацієнтів з COVID-19 діятиме до періоду закінчення на території України карантину та протягом 30 календарних днів після його відміни. Тобто на сьогодні цей термін обмежується 30 травня. Після цього НСЗУ укладе договори із закладами, які будуть визначені департаментами охорони здоров’я як опорні для забезпечення реагування на інфекційні захворювання та епідемії, за окремим пакетом медичних послуг.

За обсягом послуг цей пакет схожий на пакет зі стаціонарної допомоги. Тож у разі спалаху вірусу навіть після завершення карантину кожна область буде готовою забезпечувати ліжка в стаціонарах та надавати медичну допомогу пацієнтам, які її потребуватимуть.

За матеріалами nszu.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті