Правоохоронці вилучили заборонені до реалізації на території України ліки на загальну суму понад 1 млн грн

19 Березня 2021 6:51 Поділитися

Служба безпеки України інформує про блокування у Одесі незаконного переправлення з Російської Федерації до України несертифікованих лікарських засобів, які містять психотропи.

Співробітники служби задокументували  декілька фактів продажу фальсифікованих лікарських засобів у Києві, Одесі та Маріуполі. Зловмисники реалізовували товар сумнівної якості під виглядом якісних оригінальних препаратів без дозвільних документів та сертифікатів якості.

За попередніми даними слідства, до складу угруповання входило двоє громадян України та громадянин Російської Федерації. Вони організували нелегальне переправлення з Росії незареєстрованих препаратів, психотропних та інших фальсифікованих лікарських засобів для продажу через аптечні мережі. Виявлені лікарські засоби не мають державної реєстрації в Україні та заборонені до використання в нашій країні.

Під час обшуків за місцями проживання учасників групи та зберігання контрафактного товару правоохоронці вилучили заборонені до реалізації на території України лікарські засоби на загальну суму понад 1 млн грн. За оцінками експертів, вилучена продукція становила небезпеку для здоров’я населення та містила психотропні речовини, вільний обіг яких обмежено на території України.

Наразі тривають слідчі (розшукові) дії у межах кримінального провадження за ч. 2 ст. 321-1 Кримінального кодексу України (фальсифікація лікарських засобів або обіг фальсифікованих лікарських засобів) для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до протиправної діяльності.

За матеріалами ssu.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті