МОЗ підписало меморандум з USAID щодо посилення боротьби з туберкульозом

24 Березня 2021 4:13 Поділитися

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов підписав меморандум з Агентством США з міжнародного розвитку United States Agency for International Development — USAID) щодо співпраці в посиленні протидії туберкульозу. Про це йдеться на сайті Міністерства охорони здоров’я (МОЗ) України.

За його словами, лише у 2020 р. на туберкульоз в Україні захворіли більше 17 тис. людей, з яких 504 — діти. Одужало понад 14 тис. громадян, померли — 2886.

«Це глобальна хвороба, яка має тяжкі наслідки не тільки для життя і здоров’я українців, але й для економіки нашої держави. Туберкульоз потребує тривалого й складного лікування. Іноді цей процес триває від 6 міс до року», — зазначив Максим Степанов. Він наголосив, що хвороба є виліковною за умови ранньої діагностики та постійного медичного супроводу.

Джеймс Хоуп, директор регіональної місії USAID в Україні та Білорусі зазначив, що в документі окреслено бачення подальшого розвитку співпраці та координації дій, які мають покласти край туберкульозу в Україні.

За матеріалами moz.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті