У березні 2021 р. ЕМА рекомендовано до схвалення 5 нових лікарських засобів

02 Квітня 2021 3:14 Поділитися

За результатами засідання Комітету з лікарських засобів для застосування у людини (Committee for Medicinal Products for Human Use — CHMP) Європейського агентства з лікарських засобів (European Medicines Agency — EMA) 22–25 березня 2021 р. було рекомендовано до схвалення в ЄС 5 нових препаратів.

Зокрема, надати дозвіл на маркетування рекомендовано препарату для лікування дорослих із рецидивом або рефрактерним хронічним лімфолейкозом або фолікулярною лімфомою Copiktra (дувелісіб).

Позитивне рішення також прийнято щодо Ponvory (понесимод) — препарату для терапії пацієнтів з рецидивуючими формами розсіяного склерозу з високою активністю захворювання.

Drovelis та Lydisilka (естетрол та дроспіренон) рекомендовано для застосування в якості засобів оральної контрацепції.

Надати дозвіл на маркетинг рекомендовано для гібридного препарату Efmody (гідрокортизон) для лікування вродженої гіперплазії кори наднирників у пацієнтів віком від 12 років

Також Комітетом прийнято рішення щодо розширення терапевтичних показань для 6 препаратів — Benlysta (белімумаб), Kaftrio (івакафтор, тезакафтор та елексакафтор), Kalydeco (івакафтор), Saxenda (ліраглутид), Tecentriq (атезолімумаб) та Xtandi (ензалуматид).

За матеріалами ema.europa.eu

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті