Загальний обсяг видатків на закупівлю вакцин проти COVID-19 збільшено до 11,4 млрд грн — Мінфін

19 Квітня 2021 3:28 Поділитися

Міністерство фінансів України повідомляє, що 14 квітня Урядом прийнято рішення про додаткове виділення з державного бюджету коштів в обсязі 6,5 млрд грн на закупівлю вакцин проти COVID-19. Того ж дня це рішення підтримав Комітет Верховної Ради України з питань бюджету. Таким чином, загальний обсяг видатків державного бюджету на закупівлю вакцин проти COVID-19 становить 11,4 млрд грн.

У Міністерстві наголошують, що Уряд вжив усіх заходів щодо забезпечення МОЗ коштами для закупівлі вакцин та проведення до кінця 2021 р. щеплення 70% дорослого населення, що визначено із загальної чисельності населення 41,7 млн осіб згідно з даними Державної служби статистики України станом на 1 січня 2020 р. Тобто планується охопити вакцинацією 24 млн осіб дорослого населення.

Для цього необхідно забезпечити надходження майже 48 млн доз вакцин з урахуванням 8 млн доз, що мають бути отримані безкоштовно в рамках механізму COVAX.

Водночас перед МОЗ стоїть досить серйозний виклик: забезпечити своєчасну закупівлю та поставку в Україну відповідної кількості вакцин та належно організувати вакцинацію для досягнення заявлених показників. Адже це майже 6 млн щеплень щомісяця з травня та до кінця 2021 р. (у середньому понад 250 тис. щеплень у день) та охоп­лення двома дозами вакцини до кінця року 70% дорослого населення.

За матеріалами mof.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті